Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012 01:40

Συναυλία της Φιλαρμονικής για το «ΌΧΙ» με έργα του Σικελιανού και του Ελύτη

Κώστας Νικολέας, Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιάννης Θωμόπουλος, Θανάσης Αντωνόπουλος και Μαρία Κρασσοπούλου Κώστας Νικολέας, Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιάννης Θωμόπουλος, Θανάσης Αντωνόπουλος και Μαρία Κρασσοπούλου

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αποσπάσματα από το Πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού και από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη, θα ερμηνεύσει το βράδυ η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, σε μια εξαιρετική συναυλία για την 28η Οκτωβρίου. Θα τραγουδήσουν ο Γιάννης Θωμόπουλος, η Μαρία Κρασσοπούλου και ο Δημήτρης Χαρλέπας.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, που θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο στις οκτώ το βράδυ, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο μαέστρος της Κώστας Νικολέας, οι ερμηνευτές Γιάννης Θωμόπουλος και Μαρία Κρασσοπούλου και ο πρόεδρος του Σωματείου Εκτελεστών της Φιλαρμονικής Θανάσης Αντωνόπουλος.
Όλοι απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο της Καλαμάτας να προσέλθει στη εκδήλωση για να παρακολουθήσει την ποιοτική αυτή συναυλία, με την οποία τιμάται η επέτειος του «Όχι» και της αντίστασης στον κατακτητή.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα είναι αφιερωμένο στη Σοφία Βέμπο, το δεύτερο στον Σικελιανό και το τρίτο στον Ελύτη. Θα συμμετέχουν επίσης ο Αιμίλιος Κούμανης με το μπουζούκι του και η Παναγιώτα Ηλιοπούλου που θα είναι η αφηγήτρια.