Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 22:05

“Μες τη Μεσόγειο”: Το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” ξεκίνησε με την Κλεονίκη Δεμίρη

ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΚΑΝΗ 
“...Το καλοκαίρι εκεί δε χάνει τα φτερά του, μες στη Μεσόγειο…”. Με το υπέροχο τραγούδι του Ζωρζ Μουστακί και του Δημήτρη Χριστοδούλου ξεκίνησε απόψε, στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” του Δήμου Καλαμάτας. Στο τραγούδι η θαυμάσια Κλεονίκη Δεμίρη και στο πιάνο ο Γιώργος Τσοκάνης…


Γιώργος Τσοκάνης, Κλεονίκη Δεμίρη, Παντελής Δρούγας

Είναι λοιπόν η πρώτη συναυλία του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ με την Ερωφίλη και τον Βασίλη Γισδάκη. 

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Φάρις έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας σχετικά με τον κορονοϊό. Η είσοδος στις εκδηλώσεις γίνοται μόνο με δελτίο, το οποίο το κοινό μπορεί να προμηθεύεται από το Πνευματικό Κέντρο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της ημέρας κάθε εκδήλωσης. 

Στην είσοδο του Μεγάρου Χορού γίνεται θερμομέτρηση, ενώ το κοινό πρέπει να φοράει μάσκα μέχρι να καθίσει στη θέση του και να την ξαναφοράει κατά την έξοδο. Μεταξύ των καθισμάτων τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, ενώ η προσέλευση δεν ήταν μεγάλη, ίσως λόγο φόβου του κοινού, που όμως δεν πρέπει να υπάρχει γιατί πραγματικά τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. 

Η Κλεονίκη Δεμίρη ξεκινώντας τη συναυλία τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκεται δεύτερη φορά στην Καλαμάτα για να τραγουδήσει, ευχαρίστησε το Δήμο, τη Φάρις, τον Παντελή Δρούγα και τον Στάθη Γυφτάκη, διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, ο οποίος πρότεινε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού. Επίσης η καλλιτέχνιδα μίλησε με θαυμασμό για το Μέγαρο Χορού, τονίζοντας ότι αποτελεί στολίδι για την πόλη της Καλαμάτας, για την οποία επίσης είπε ότι είναι από τα πολύ αγαπημένα της μέρη. 

Στ.Μ.