Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:52

“Η Φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει” ή πως τα παιδιά να αποδεχτούν τον εαυτό τους

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Το πρώτο βιβλίο του Καλαματιανού Σέργιου Σοφικίτη παρουσιάζεται τη Δευτέρα. Έχει τίτλο “Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει”. Η παρουσίαση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “24 γράμματα”, σε εικονογράφηση της ζωγράφου Τζένης Ντεκελέ, θα γίνει τη Δευτέρα στις οχτώ το βράδυ, στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου 12, κοντά στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας...

Την βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνουν η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, το Βιβλιοπωλείο Book Mark- Λυκούργος Καρολεμέας, και οι εκδόσεις «24 γράμματα.

Για το βιβλίο εκτός από το συγγραφέα θα μιλήσουν:

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (δημοσιογράφος- συγγραφέας)

Η Μαρίζα Νταϊφά (αρχαιολόγος-κουκλοπαίκτρια- γραμ. της Πειραματικής Σκηνής.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει ακόμη θεατρική αφήγηση από την ηθοποιό Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη.

Θα ακολουθήσει βιντεοσκοπημένη παράσταση κουκλοθέατρου.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του βιβλίου, πρόκειται για “μια πρωτότυπη ιστορία που διηγείται με ευφάνταστο τρόπο την περιπέτεια μιας φάλαινας που παρασύρεται από τις διαιτητικές οδηγίες του διάσημου διαιτολόγου Φον Ανορεξιάν, ανατρέποντας την ομορφιά της ζωής της.

Αναζητώντας λοιπόν τη βοήθεια των φίλων της θα βρει άραγε τη σωστή συμβουλή για να αποκτήσει πάλι την αυτοπεποίθησή της;

Ένα βιβλίο που συνομιλεί με σοβαρότητα και αλήθεια παροτρύνοντας τα παιδιά να αποδεχτούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Ένα ταξίδι στο βυθό μετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με την πένα του Σέργιου Σοφικίτη και τις πινελιές της Τζένης Ντεκελέ να χαράσσουν το μονοπάτι για την πολυπόθητη αυτοπεποίθηση”.