Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2012 00:04

Δράσεις ευαισθητοποίησης από το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-Ζω»

Δράσεις ευαισθητοποίησης από το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-Ζω»

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Σειρά δράσεων έχει αναλάβει ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «Ξαναρχί-Ζω», με σκοπό να ενημερωθεί ο κόσμος για το σπουδαίο έργο του και ένα επιθυμεί να βοηθήσει.

Μια από τις δράσεις αυτές ήταν η επικοινωνία που είχαν μέλη του Συλλόγου με κόσμο, στην είσοδο πολυκαταστήματος της Καλαμάτας. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «η ενημέρωση αφορούσε τους στόχους του Συλλόγου, που είναι τα άτομα με την εμπειρία καρκίνου, συνεπικουρούμενα από ψυχοθεραπευτές, να βοηθήσουν όσες και όσους χρειάζονται και να συζητήσουν μαζί τους τις αγωνίες και τους φόβους τους, ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους. Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση, ότι στο Σύλλογο υπάρχει “ομάδα Αυτογνωσίας” από εθελοντές ψυχοθεραπευτές για συναισθηματική και ψυχοκοινωνική στήριξη, ώστε όσοι ζουν την εμπειρία του καρκίνου να δουν την αισιόδοξη οπτική. Ότι δηλαδή, ο καρκίνος, δεν είναι οπωσδήποτε το τέλος, αλλά μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια διαφορετική ζωή. Μια νέα στάση ζωής, με νέες σκέψεις και νέα συναισθήματα.
Αρκετοί ήταν οι πολίτες που προσφέρθηκαν να συνδράμουν το Σύλλογο Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-Ζω”, στον οποίον ενεγράφησαν ως τακτικά και αρωγά μέλη, ενώ υπήρξε και προσφορά εθελοντριών και αιμοδοτών να συνδράμουν στην Τράπεζα Αίματος, που πρόκειται να ιδρύσει ο Σύλλογος. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος υποστηρίζεται από Επιστημονική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από γιατρούς πολλαπλών ειδικοτήτων, ενώ πλαισιώνεται από εκπαιδευμένους εθελοντές και εθελόντριες και απευθύνεται σε όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες.
Τα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-Ζω”, στεγάζονται στο ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Βασιλίσσης Αμαλίας 20, τα οποία είναι ανοιχτά καθημερινά (από Δευτέρα έως Παρασκευή) 10 π.μ. έως 12 μ. για εγγραφές μελών, τακτικών (άτομα με εμπειρία καρκίνου), ή αρωγών (άτομα που προσφέρονται να στηρίξουν ηθικά και οικονομικά το έργο του Συλλόγου), καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.