Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 02:00

Ξεκινά με δύο παραστάσεις την Κυριακή το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
Την Κυριακή 4 Οκτώβρη ξεκινά ουσιαστικά, με δύο προφεστιβαλικές παραστάσεις, το 4ο Πανελλήνιος Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, μια διοργάνωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, ένα σπουδαίο φεστιβάλ για τους μικρούς και τους μεγάλους…

Τελικά οι παραστάσεις του Φεστιβάλ θα γίνουν στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, διότι λόγω των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού απαγορεύτηκε η λειτουργία της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. 

Σχολιάζει σχετικά η Πειραματική Σκηνή: “Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, βιώνουμε την απαγόρευση λειτουργίας των χώρων πολιτισμού, έστω και για λίγες μέρες, έστω κι αν παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας. Ενώ  παράλληλα παρακολουθούμε με απορία, άνθρωποι να συνωστίζονται στο μετρό, και στα λεωφορεία χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο. 

Δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να χωρέσει τόσος παραλογισμός στο ανθρώπινο μυαλό. Δεν μας έμεινε τίποτα άλλο, παρά να αγωνιστούμε για το αυτονόητο, να συνεχίσουμε την πολιτιστική δραστηριότητα, παίρνοντας βέβαια όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας για όλους.

Μετά την απαγόρευση λειτουργίας των αιθουσών της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕΚ και του Αμφιθέατρου του Εργατικού Κέντρου, αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας και του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, να πραγματοποιηθεί το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Αναλυτικά:

  1. Μέγιστος αριθμός θεατών 50 άτομα
  2. Απολύμανση του χώρου μετά από κάθε παράσταση από ειδικό συνεργείο.
  3. Απαραίτητη η προστατευτική μάσκα για θεατές και εθελοντές
  4. Θερμομέτρηση όλων των θεατών στην είσοδο:
  5. Τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των θεατών”.

Αύριο, Κυριακή, ξεκινά λοιπόν το Φεστιβάλ με δύο παραστάσεις:

-«Το δώρο της Παπλωματούς» του Τζεφ Μπριμπό από την κουκλοπαρέα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, στις 11.00 το πρωί 

-«Η βαλίτσα με τις 3 τσαγιέρες» από τη ομάδα τσικιμπόμ στις 7.30 το απόγευμα.