Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 09:11

Επιχείρηση ανύψωσης της ψυχολογίας με χριστουγεννιάτικο στολισμό στην Καλαμάτα

ΜΕ 72.000 ΕΥΡΏ 
Σε προμήθειες και αναθέσεις προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας ώστε να δρομολογηθεί ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης και των κοινοτήτων. Σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει για τις δαπάνες που προτείνει η δημοτική αρχή να γίνουν για το στολισμό, που συνολικά ανέρχονται στο ποσό των 72.000 ευρώ. Όπως σημειώνεται στη σχετική εισήγηση, την οποία υπογράφει ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, η πρώτη προτεραιότητα ασφαλώς είναι ο έλεγχος της πανδημίας και η δημόσια υγεία. Ωστόσο ο Δήμος θα δώσει βάρος και στο χριστουγεννιάτικο στολισμό για να αισθανθούν καλύτερα οι πολίτες, οι οποίοι έχουν κουραστεί από την πολύμηνη πανδημία και πιέζονται από τις συνέπειές της στην οικονομία…

Από την εισήγηση προκύπτει ότι φέτος δεν θα υπάρξει κάτι εντυπωσιακά διαφορετικό σε σχέση με πέρσι σε ό,τι αφορά τον στολισμό αλλά βελτιώσεις και επεκτάσεις του στολισμού. 

Έτσι λοιπόν θα φωταγωγηθεί ολόκληρη η Αριστομένους με τις λεγόμενες κουρτίνες, μέχρι την αρχή του Πάρκου, θα ενισχυθεί ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου της κεντρικής πλατείας, θα δημιουργηθούν “7 περιβάλλοντα χριστουγεννιάτικα, με συνολικά 700

στολίδια”, θα λειτουργήσει η μπάλα στην πλατεία 23 Μάρτη, όπως και το καράβι στο λιμάνι. 

Όλα αυτά προγραμματίζεται να είναι έτοιμα στις αρχές Δεκέμβρη, ενώ θα λειτουργήσουν και φέτος τα παραμυθόσπιτα στην πλατεία, καθώς επίσης έχει αποφασιστεί να επεκταθεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σε πέντε τουλάχιστον γειτονιές της πόλης και στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. 

Αυτές τις εργασίες θα αναθέσει ο Δήμος Καλαμάτας στην κοινωφελή του επιχείρηση Φάρις, την οποία θα επιχορηγήσει με 58.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα αναλάβει τις δαπάνες για την ηχητική και φωτιστική κάλυψη των εκδηλώσεων, με το ποσό των 14.000 ευρώ. 

Στ.Μ.