Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 18:55

Πιστή τήρηση των μέτρων ζήτησε ο Μητροπολίτης στην έναρξη του γιορτασμού για την Υπαπαντή

Ξεκίνησαν ο γιορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής, που θα κορυφωθεί στις 2 Φλεβάρη, και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ζήτησε από τους πιστούς την τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας…

Από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας ανακοινώθηκε σχετικά: “Με κατάνυξη και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ξεκίνησαν απόψε, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Πολιούχο της Καλαμάτας και Προστάτιδα των Μεσσηνίων, Παναγία Υπαπαντή.

Στην Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της Θαυματουργού Εικόνος από το μόνιμο θρόνο της, στο θρόνο λιτανεύσεως Αυτής.

Ο κ. Χρυσόστομος, απευθυνόμενος στους πιστούς, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι έφορος, σκέπη και προστασία σε όλο τον κόσμο. "Ας μας αξιώσει η Μεγαλόχαρη να έχουμε υγεία και να την εορτάσουμε το ερχόμενο έτος με κάθε τιμή", τόνισε χαρακτηριστικά. 

Συνάμα, ζήτησε πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων για προστασία του υψίστου αγαθού της υγείας, αλλά και σεβασμού στον συνάνθρωπο”.