Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 20:49

Re:Think - Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα: Εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις

“...μαθαίνουμε την αξία της συνεργατικότητας και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και τον εαυτό μας και αποκτούμε ολιστική, βιωματική, οικοκεντρική συνείδηση  και δεξιότητες”. Όλα αυτά μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις του Re:Think - Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα

Συγκεκριμένα αυτό το καλοκαίρι, όπως σημειώνει το Αγρόκτημα σε σχετική ενημέρωση, έχουν διοργανωθεί τα εξής:

  1. Σχολείο στη Φύση | School of Nature

Το "Σχολείο στη Φύση" στο Aγρόκτημα Φοίφα συνεχίζει να γιορτάζει την άνοιξη και τον ερχομό του καλοκαιριού! Προλάβετε και κλείστε θέση στα βιωματικά εκπαιδευτικά μας προγράμματα πάντα με άξονα το πρόγραμμα "Ο Πολιτισμός της Καλλιέργειας" και ανακαλύψτε τις νέες σοδιές του λουλουδολαχανόκηπου και του οπωρώνα μας, τα παιχνίδια από φυσικά υλικά και τους θησαυρούς που κρύβονται  στο ολάνθιστο οικοσύστημα του κτήματος! Οσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τις σχολικές τους ομάδες μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να λἀβουν το αναλυτικό πρόγραμμα του Πολιτισμού της Καλλιέργειας.  

Όσοι θελουν να μετάσχουν στο Καλοκαιρινό σχολείο στη Φύση  μπορούν να  λἀβουν πληροφορίες και να  δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ 2721022505

Γίνε Σποροφύλακας! Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα λαμβάνει χώρα μεταξύ 21 - 25 Ιουνίου 2021 και αφορά την σποροπροετοιμασία (τη διαλογή και το πακετάρισμα των σπόρων) για την μεγάλη καλοκαιρινή οικολογική γιορτή του ReThink Fest 2021!

Σχολεία, φορείς και άτυπες ομάδες μπορούν να κρατήσουν τη θέση τους καλώντας στο 2721022505 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχολείο στη Φύση

  1. RE:Think FEST

Save the dates! 10 & 11 Ιουλίου λαμβάνει χώρα η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού στο Αγρόκτημα Φοίφα! Ένα συναρπαστικό διήμερο εναρμόνισης με την φύση  γεμάτο εργαστήρια, ομιλίες, μουσική και παραστάσεις με επίκεντρο την αγαπημένη εκδήλωση της ανταλλαγής παραδοσιακών σπόρων και τη δημιουργία νέων Σποροφυλάκων! Μη το χάσετε!

Ανοιχτό κάλεσμα σε συμμετέχοντες: αν θέλετε να κάνετε κάποιο εργαστήριο/ομιλία ή να παρουσιάσετε την τέχνη σας, τις δημιουργίες σας ή και τα προιόντα σας στο φεστιβάλ επικοινωνήστε μαζί μας στο: 2721022505 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα!

Δήλωση συμμετοχής στο RE:Think FEST

  1. Σποροφύλακες

Οι σπόροι χρειάζονται προετοιμασία και εμείς την πολύτιμη βοήθειά σας! Μικροί και μεγάλοι σποροφύλακες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να δώσουν ένα χεράκι στην σποροπροετοιμασία πριν την μεγάλη γιορτή του Rethink Fest! Μαθαίνουμε να διαλέγουμε, να προετοιμαζουμε και να πακετάρουμε σπόρους ανάμεσα σε 328 είδη χιλιάδων παραδοσιακών σπόρων που έχει διασώσει το αγρόκτημα Φοίφα στην σποροτράπεζα του όλα αυτά τα χρόνια.

Ελάτε στις 2 προπαρασκευαστικές μας  συναντήσεις, βοηθήστε στην προετοιμασία της ανταλλαγής και γνωρίστε από κοντά το νέο μας εγχείρημα!

Ημέρα: 11 και 23 Ιουνίου 2021

Ώρα: 17:30 - 20:30 

Δηλώστε συμμετοχή στο 2721022505 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1η σποροσύναξη για τη Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων RE:THINK FEST

2η σποροσύναξη για τη Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων RE:THINK FEST

  1. Εκδηλώσεις

Τα αγαπημένα σας zero waste παιδικά πάρτι και η οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων στο αγρόκτημα Φοίφα επιστρέφουν! Με καλούδια από το κτήμα μας απευθείας στον μπουφέ σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2721022505 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.