Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 10:02

Την Τετάρτη στο Κάστρο της Καλαμάτας τα Πολυδούρεια με αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

Παντελής Δρούγας, Βασίλειος Μπαζάνης Παντελής Δρούγας, Βασίλειος Μπαζάνης

ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΟΥΝ 
“Τα Πολυδούρεια επιστρέφουν δυναμικά και μάλιστα Μεσσηνιακά”. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, Βασίλειος Μπαζάνης, καλεί τον κόσμο της περιοχής αύριο, Τετάρτη 23 Ιούνη, στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας, προκειμένου να παρακολουθήσει τα ΙΒ’ Πολυδούρεια, τα οποία πραγματοποιούνται μετά από ένα χρόνο απουσίας, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν πέρσι για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημείωσε μάλιστα ο κ. Μπαζάνης ότι τα Πολυδούρεια επιστρέψουν Μεσσηνιακά, διότι φέτος είναι αφιερωμένα στη μεσσηνιακής καταγωγής πολυβραβευμένη Κική Δημουλά…

Ο Βασίλειος Μπαζάνης έκανε το κάλεσμα στα Πολυδούρεια σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο της Φάρις, Παντελή Δρούγα. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων με το Δήμο Καλαμάτας και τη Φάρις είναι οι διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης. 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων σημείωσε ότι αύριο το βραβείο “Μ.Πολυδούρη” θα απονεμηθεί εξ ημισείας στην Ιω-Άννα Ευθυμιάδου για την ποιητική συλλογή της “Ώσπου να χορτάσει χώμα η βροχή” (Εκδόσεις ΡΩΜΗ) και στη Σοφία Περδίκη για την ποιητική συλλογή της “Το αιώνιο αίνιγμα” (Εκδόσεις ΚΙΧΛΗ). Ο κ. Μπαζάνης σημείωσε ότι τα δύο αυτά ποιητικά έργα συμμετείχαν στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε φέτος και κυκλοφόρησαν το 2020, ενώ είχε αποφασιστεί να βραβευθούν και οι καλύτερες ποιητικές συλλογές του περσινού διαγωνισμού και κυκλοφόρησαν το 2019 όμως η Κριτική Επιτροπή έκρινε ότι τα συγκεκριμένα ποιητικά έργα δεν πληρούσαν τα κριτήρια της για βράβευση. 

Τέλος ο κ. Μπαζάνης δήλωσε τις ευχαριστίες του και του Συνδέσμου προς την προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους/Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, που παραχώρησε στο Σύνδεσμο, για την αφίσα της εκδήλωσης, φωτογραφία της Μαρίας Πολυδούρη από το αρχείο του Γιάννη Αναπλιώτη.

Τα ΙΒ’ Πολυδούρεια θα ξεκινήσουν αύριο στο αμφιθέατρο του Κάστρου τις 8.30 το βράδυ, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Μπαζάνης, την εκδήλωση θα πλαισιώσει το κουιντέτο κλαρινέτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Βόλλαρη

Στ.Μ.