Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 19:36

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ την Παρασκευή με τον Μίλτο Πασχαλίδη

ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΓΚΙΩΝΗ 
Να διεκδικούν οι νέοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι, να τολμούν, να μη συμβιβάζονται, γιατί η ζωή ούτε δεδομένη είναι, όπως έδειξε και η πανδημία, ούτε έχει ομορφιά χωρίς δικαιώματα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να προβάλλει το 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή, όπως ανέφερε ο γραμματέας του Συμβουλίου της ΚΝΕ Περιοχής Πελοποννήσου, Γιώργος Καραγιάννης, παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα. Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο του Λιμενικού, με ομιλητή το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Θέμη Γκιώνη και με μεγάλη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη…

Στο Πάρκο του Λιμενικού οι εργασίες για τη πραγματοποίηση του Φεστιβάλ από τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έχουν προχωρήσει. Ο Γιώργος Καραγιάννης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το Φεστιβάλ σημείωσε ότι αυτό επιστρέφει στο Πάρκο μετά από απουσία ενός χρόνου, καθώς πέρσι είχε πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας, στην πλατεία του Διοικητηρίου. 

Για την αποφυγή συγχρωτισμού οι πύλες του Φεστιβάλ ανοίξουν στις 18:30 ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής προσέλευση των επισκεπτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, στις 9.15 ομιλία από τον Θέμη Γκιώνη και ακολούθως τη συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. 

Όπως σημειώνει η ΚΝΕ, “το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή "Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό!" γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες του λαού μας, που όλο το προηγούμενο διάστημα, με την πρωτοπόρα και καθοριστική στάση των κομμουνιστών, έσπασε στην πράξη ο φόβος και ο συμβιβασμός, ανέβηκε το μαχητικό, διεκδικητικό "φρόνημα" των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Μαζί με την διεκδίκηση, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και οργανώνουμε με υπευθυνότητα την πολιτική και μαζική δράση ώστε ο λαό ς να μην το βάλει κάτω, τηρώντας όλα τα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία του λαού. αυτό θα κάνουμε και στις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ όπου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των επισκεπτών του Φεστιβάλ και των κατοίκων της πόλης”.