Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 21:03

«Το σχολείο στην εποχή της κρίσης» με τον Χρήστο Κάτσικα

«Το σχολείο στην εποχή της κρίσης» με τον Χρήστο Κάτσικα

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ «REX»
Ανοιχτή συζήτηση για «Το σχολείο στην εποχή της κρίσης», θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τεετάρτη, με ομιλητή τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Χρήστο Κάτσικα. Θα γίνει στις επτά το βράδυ, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», με πρωτοβουλία της…

…Αντιπρότασης Εκπαιδευτικών, ηοποία καλεί τους συναδέλφους και τους γονείς να δώσουν το «παρών»...
Όπως σημειώνει η Αντιπρόταση Εκπαιδευτικών, «βρισκόμαστε  μπροστά σε μια «επιχείρηση» συνολικής αλλαγής του τοπίου στη δημόσια εκπαίδευση και στις ζωές μας. Η δομή της εκπαίδευσης, η κατεύθυνση, το περιεχόμενο, οι εργασιακές σχέσεις, οι μηδενικοί διορισμοί,  ο μισθός, η σύνταξη, οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, η κατάργηση της οργανικής θέσης, οι κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό κίνημα οδηγούν στη  σημερινή τραγική κατάσταση της εκπαίδευσης.
Το δημόσιο σχολείο πορεύεται  αφυδατωμένο, σε ένα πλαίσιο ασφυκτικό, ιεραρχικό, αντιπαιδαγωγικό με δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών, μαθητές που υποσιτίζονται και τη ζωή των εκπαιδευτικών να βρίσκεται και αυτό το χρόνο στο μνημονιακό Καιάδα με την απειλή της αξιολόγησης – απόλυσης. Ετοιμάζουν ένα σύστημα αξιολόγησης, που αποτελεί κεντρικό μηχανισμό ανατροπής εργασιακών σχέσεων, ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης σχολείων εκπαιδευτικών και μαθητών, εργαλείο απολύσεων και βαθμολογικής-μισθολογικής καθήλωσης.
Αντιστεκόμαστε  και ανατρέπουμε την πραγματικότητα;
Ελπίζουμε στην «ουτοπία» της μόρφωσης;».