Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 17:53

Σύμπραξη των Ιδρυμάτων Καπετάν Βασίλη και Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια

Ξενοφών Κάππας, Βίκυ Καρέλια, Δημήτρης Μανιάτης Ξενοφών Κάππας, Βίκυ Καρέλια, Δημήτρης Μανιάτης

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Διημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των μεταποιητών, εξαγωγέων και παραγωγών, για την προώθηση των ποιοτικών μεσσηνιακών αγροτικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, διοργανώνουν το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Θα πραγματοποιηθεί στις...

...11 και 12 Μαρτίου, στο House of Events της Costa Navarino. Για το πρόγραμμα και τους σκοπούς της ημερίδας παραχώρησαν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης, Ξενοφών Κάππας και η πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Βίκυ Καρέλια, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης.
Ο κ. Κάππας  σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ενώ η Μεσσηνία παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, αυτά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει στις αγορές του εξωτερικού. Σημείωσε ότι «με τη διημερίδα που διοργανώνουμε, ελπίζουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς της Μεσσηνίας να ενημερωθούν για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην εξαγωγή των προϊόντων τους προκειμένου να γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».
Η κ. Καρέλια ευχαρίστησε από την πλευρά της ο Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη για την πρόσκληση που απεύθυνε στο δικό της Ίδρυμα για τη συνδιοργάνωση της διημερίδας, ενώ τόνισε: «Ελπίζουμε να συμβάλλουμε στον προβληματισμό των Μεσσήνιων παραγωγών αγροτικών προϊόντων, που είτε περιορίζουν τη δραστηριότητά τους εντός των συνόρων είτε προωθούν τα προϊόντα τους προς εξαγωγή μέσα από κανάλια που ελαχιστοποιούν το οικονομικό τους όφελος και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Στόχος μας είναι να πείσουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για υγιή, ανταγωνιστική και επικερδή εξαγωγική προσπάθεια, που βασίζεται αφενός στο σωστό συνδυασμό προϊοντικών χαρακτηριστικών και αφετέρου στη γνώση του εμπορικού, νομοθετικού και χρηματοοικονομικού πλαισίου που διέπει τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μέσα σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον».
Επίσης η κ. Καρέλια τόνισε ότι η Μεσσηνία παράγει πραγματικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, καθώς επίσης διαθέτει προϊόντα που οι παραγωγοί τους δεν έχουν διανοηθεί ακόμη το πόση μεγάλη επιτυχία θα είχαν στο εξωτερικό. Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εξαγωγές δεν είναι εύκολη και απλή υπόθεση αλλά απαιτούν  δουλειά, ποιότητα και υπευθυνότητα.
Τέλος, ο κ.Μανιάτης συνεχάρη τα δύο ιδρύματα για αυτή την  πρωτοβουλία που ανέλαβαν, υπογραμμίζοντας ότι θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια που γίνεται για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα των απουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους εξαγωγής των προϊόντων τους. Επιπλέον, επαγγελματίες του χώρου θα ενημερώσουν για τις δυνατότητες του μάρκετινγκ, ενώ θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν παραδείγματα επιτυχημένων εξαγωγών. Τέλος σημειώνεται ότι με το τέλος των εργασιών της διημερίδας, θα ακολουθήσουν συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματίες του εξωτερικού.
Η συμμετοχή στη διημερίδα θα είναι δωρεάν και ανοικτή για επαγγελματίες του χώρου της γεωργικής παραγωγής και γεωργικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με: Γεωργία Παλόγλου, Επιμελητήριο Μεσσηνίας τηλ.:27210 62218, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Μαργαρίτα Γραμμένου, Ίδρυμα Γ.&Β. ΚΑΡΕΛΙΑ, τηλ.:2103318074, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Διονύσης Παπαδάτος, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, τηλ.:27230 28353 κιν.: 6985 693097 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Στ.Μ.