Σάββατο, 02 Μαρτίου 2013 17:33

Τα Φιλιατρά η πρωτεύουσα του καρναβαλιού στο Δήμο Τριφυλίας

Τα Φιλιατρά η πρωτεύουσα του καρναβαλιού στο Δήμο Τριφυλίας

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΕΣ ΚΑΙ «ΦΟΥΛΗΔΕΣ»
Μπορεί τα φώτα να έχουν επικεντρωθεί στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, όσον αφορά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν, ωστόσο οι απόκριες θα είναι ιδιαίτερα χορταστικές και στα Φιλιατρά του Δήμου Τριφυλίας…

Σε σύσκεψη που είχαν η δημοτική αρχή με τους Συλλόγους των Φιλιατρών αποφασίστηκε η διοργάνωση σειράς καρναβαλικών εκδηλώσεων, πέρα βέβαια από το «Καρναβάλι των Φούληδων», που θα γίνει την Κυριακή 17 Μάρτη.
Βασική επιδίωξη είναι να αναβιώσουν εικόνες παλιότερων χρόνων, όπου όλοι μασκαρεύονταν με ό,τι υλικό υπήρχε διαθέσιμο και μεταμφιεσμένοι γυρνούσαν από σπίτι σε σπίτι, διασκεδάζοντας αυθεντικά και ανθρώπινα.
Έτσι, την άλλη Κυριακή το απόγευμα οι Φιλιατρινοί καλούνται να ντυθούν «μπαρμπούτες» και να συναντηθούν στην πλατεία Αγίου Ανδρέα και με  συνοδεία «μουσικού συγκροτήματος» θα περάσουν από σπίτια και γειτονιές για να καταλήξουν αργότερα στα μαγαζιά της πλατείας.
Για όσα παιδιά θελήσουν να μάθουν να κατασκευάζουν χαρταετούς, όπως γινόταν παλιότερα που όλοι κατασκεύαζαν τους  χαρταετούς που θα πετούσαν την Καθαρά Δευτέρα με καλάμια, χαρτί και αλευρόκολλα, θα στηθεί στο πεζόδρομο ένα «εργαστήρι κατασκευής χαρταετού», το Σάββατο 16/3/2013 από τις 11.00 το πρωί ως τις 13.00.
Την Κυριακή 17/3/2013 θα γίνει το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού». Σ` αυτό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά από την πέμπτη τάξη του δημοτικού και πάνω, σε ομάδες από τρία μέλη και πάνω. Σημείο συνάντησης  θα είναι το Ρολόι των Φιλιατρών στις 10.30 το πρωί. Το έπαθλο της νικήτριας ομάδας θα είναι μια δωροεπιταγή 100€ που θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης μας. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στον κ. Τάκη Μιχαλακόπουλο στο τηλέφωνο 6977441536.
Την οργάνωση και στις τρεις αυτές εκδηλώσεις θα κάνει ο «Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού».