Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 00:50

Η βία των νέων στα γήπεδα και στις σχολικές αθλητικές εκδηλώσεις

Η βία των νέων στα γήπεδα και στις σχολικές αθλητικές εκδηλώσεις

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα της βίας των νέων στα γήπεδα και στις αθλητικές σχολικές εκδηλώσεις, είναι το θέμα της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο «REX» από την Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας…

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 06:30 και έχει τίτλο «Η Βία στα γήπεδα και στο Σχολείο με αφορμή Αθλητικές εκδηλώσεις. Πόσο επηρεάζει η κρίση;». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αλέκος Καποδίστριας, εκπαιδευτικός Αθλητικής Αγωγής, Διδάκτωρ Αθλητικής Κοινωνιολογίας, ενώ θα συντονίσει ο αθλητικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Τσώνης.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «ο στόχος της ημερίδας είναι διπλός: α) Να βγάλουμε πολύτιμα συμπεράσματα, β) Να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία  και να σηκώσει αυτή το βάρος κατά της βίας».
Επίσης οι διοργανωτές σημειώνουν: «Η βία στους Αθλητικούς χώρους και τα σχολεία από αθλητικές εκδηλώσεις, είναι ένα υπαρκτό αρνητικό κοινωνικό γεγονός. Όσο η κοινωνία θα πιέζεται, απαξιώνεται, εκβιάζεται, όσο ο κοινωνικός ιστός θα διαρρηγνύεται, τόσο η βία στους Αθλητικούς χώρους και τα σχολεία θα υφίσταται και θα μεγαλώνει.
Εκεί όπου οι αθλητικές εκδηλώσεις μεταβάλλονται σε πεδία εκτόνωσης των κοινωνικών συγκρούσεων και έκφραση των κοινωνικών ανισοτήτων  και των αδιεξόδων περιθωριοποιημένων ομάδων, όπου κάτω από αυτές τις συνθήκες στρατολογούνται ομάδες ή άτομα για παραβατικές πράξεις, όπου μέσα σε αυτές τις ομάδες, εκκολάπτει το αυγό του φιδιού  ο φασισμός, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υγιή αθλητισμό σε μια υγιή κοινωνία».