Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 01:04

Το βράδυ στην κεντρική πλατεία το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

Το βράδυ στην κεντρική πλατεία το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ

"ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ"
Με σύνθημα το στίχο του Μπρεχτ, «Άλλαξε τον κόσμο: Το ‘χει ανάγκη», η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΚΝΕ πραγματοποιεί στις οκτώ το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, το ετήσιο μαθητικό φεστιβάλ της…

Όπως σημειώνει η ΚΝΕ, «τα λόγια αυτά του Μπ. Μπρεχτ, το μήνυμα της ανατροπής, επιλέχτηκαν σαν κεντρικό σύνθημα από την οργάνωσή μας, που καλεί τους μαθητές να κάνουν δική τους υπόθεση τα Φεστιβάλ, να συμμετάσχουν ενεργά. Για την ΚΝΕ, τα φεστιβάλ αποτελούν αφετηρία για ένα πλατύ άνοιγμα σε κάθε μαθητή που βιώνει τις συνέπειες της κρίσης σε όλες τις πλευρές της ζωής του, που αγανακτεί και προβληματίζεται, που αναζητά διέξοδο. Στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα. Σε καλούμε να έρθεις  να ακούσεις τι λέει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σου λέμε την αλήθεια. Ο σοσιαλισμός σήμερα είναι η απάντηση, είναι αναγκαίος και επίκαιρος, δεν είναι όραμα και θέλημα των κομμουνιστών, αλλά απαίτηση της ίδιας της εποχής μας.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει θεατρικό σκετς ενάντια στο φασισμό-ρατσισμό, συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα, τουρνουά σκάκι. Επίσης στο χώρο του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών από σχολεία της πόλης που δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα».