Τρίτη, 21 Μαϊος 2013 20:46

Τα μέλη του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο Navarino Natura Hall

Τα μέλη του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο Navarino Natura Hall

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Εκπαιδευτική και ψυχαγωγική η εμπειρία που είχαν τα μέλη του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Καλαμάτας (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), με την επίσκεψή τους στο Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank, το διαδραστικό μουσείο φυσικής ιστορίας που λειτουργεί στη Costa Navarino…

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, την περασμένη Παρασκευή. Μέσα από το πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω την Ιστορία και το Περιβάλλον της Μεσσηνίας», τα μέλη του Κέντρου ξεναγήθηκαν στις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας και είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πλούσιο οικοσύστημα της περιοχής που μένουν, να θαυμάσουν τη βιοποικιλότητά του και να ευαισθητοποιηθούν σε πρακτικές προστασίας του.
Το ενδιαφέρον των μελών διατηρήθηκε αμείωτο κατά τη διάρκεια της δίωρης ξενάγησης χάρη στη διαδραστικότητα του χώρου και κυρίως χάρη στη συμμετοχή τους σε πειράματα που συντόνιζε το άρτια καταρτισμένο και φιλόξενο προσωπικό του  μουσείου και αφορούσαν στις κλιματικές αλλαγές.
Η ζεστή φιλοξενία που παρείχε το Costa Navarino στα μέλη του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Καλαμάτας ολοκληρώθηκε με την παροχή μικρού γεύματος στα μέλη και τη γενικότερη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος.