Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 12:27

Ο Περικλής Παπαδόπουλος παρουσιάζει το σχέδιό του για τη διαστημική πύλη στην Καλαμάτα

Ο Περικλής Παπαδόπουλος παρουσιάζει το σχέδιό του για τη διαστημική πύλη στην Καλαμάτα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ «Α.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ»
Το σχέδιό του για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα αναμένεται να παρουσιάσει το βράδυ, σε διάλεξη που θα δώσει στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», ο καθηγητής αεροδιαστημικής στο πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ των Ηνωμένων Πολιτειών και συνεργάτης της NASA, Περικλής Παπαδόπουλος, ο οποίος κατάγεται από το Μελιγαλά…

Χθες ο Περικλής Παπαδόπουλος επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, συνοδευόμενος από τον γραμματέα και τον ταμία της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτη Μπαζίγο και Γιάννη Πράνταλο. Ο Παναγιώτης Αλευράς επέδωσε στον Περικλή Παπαδόπουλο τιμητική πλακέτα και ένα λεύκωμα για τη Μεσσηνία, ενώ τον συνεχάρη για τις διακρίσεις του και τον ευχαρίστησε για τον πρόσφορά του. Σημειώνεται ότι τη διάλεξη, που θα δοθεί στις οκτώ το βράδυ, έχουν διοργανώσει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.
Σε δηλώσεις του ο Περικλής Παπαδόπουλος τόνισε ότι η Καλαμάτα είναι ιδανική περιοχή για τη δημιουργία διαστημικής πύλης, σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο, κάτι που πιστοποιείται και από το γεγονός ότι αποτελούσε ειδικό αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ, ενώ συνδέεται η περιοχή με τον αυτοκινητόδρομο, το λιμάνι, το σιδηρόδρομο.
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ακόμη ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον  από μεγάλες εταιρίες για την πρόταση διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, δεδομένου, όπως τόνισε, ότι πρόκειται για μια περιοχή που θα προσφέρει μοναδική θέα στους τουρίστες που ξεκινούν και θα τελειώνουν την πτήση τους στο διάστημα από το τοπικό αεροδρόμιο.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι το θέμα της διάλεξης του Περικλή Παπαδόπουλου είναι «Η απελευθέρωση του διαστήματος και οι προοπτικές ανάπτυξης της Μεσσηνίας στο τομέα της αεροδιαστημικής».
Στ.Μ.