Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 12:18

Εξαιρετική η πρώτη μέρα του Μουσικού Φεστιβάλ στο πάρκο από το Καλλιτεχνικό Στέκι

Εξαιρετική η πρώτη μέρα του Μουσικού Φεστιβάλ στο πάρκο από το Καλλιτεχνικό Στέκι

ROSS DALY ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ
Μια εξαιρετική βραδιά χάρισε στους εκατοντάδες επισκέπτες του το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας και το Μουσικό Φεστιβάλ που διοργάνωσε, το οποίο ξεκίνησε χθες με τη συναυλία του σπουδαίου Ross Daly, συνεχίστηκε με το ντοκυμαντέρ για τις μουσικές του κόσμου και έκλεισε με τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν τα κρητικά τραγούδια και οι κρητικοί χοροί…

(φωτογραφίες)


Ο χώρος του πατινάζ γέμισε, όχι μόνο από νεαρούς και μεγαλύτερους που αδημονούσαν να ακούσουν τον Ross Daly αλλά και από παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν στον τεράστιο καμβά που τους έφτιαξε το Καλλιτεχνικό Στέκι, στα βαγόνια του πάρκου.
Επίσης τη δουλειά τους παρουσίασαν στον κόσμο τεχνίτες κοσμημάτων, τη δράση του το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, τα προγράμματά του το Rethink project κ.ά.
Ο Ross Daly έπαιξε με την Κέλυ Θωμά (λύρα), τον Νικόλα Παλαιολόγο (ούτι) και τον Γιώργο Κλάδη (κρουστά). Όλοι τους ήταν εξαιρετικοί και είναι χαρακτηριστικό ότι χειροκροτούσε θερμά προκειμένου να τους κρατήσει όσο περισσότερο γινόταν στην εξέδρα.
Όταν ολοκληρώθηκε η συναυλία ο Ross Daly έγινε το επίκεντρο του κόσμου, ο οποίος πήγαινε να τον χαιρετήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του. Παράλληλα ξεκίνησε η προβολή του βραβευμένου ντοκυμαντέρ «Σαν τον αέρα που αναπνέω… Μουσικοί του κόσμου στην Κρήτη», το οποίο έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Ζέρβας ενώ η παραγωγή είναι της Καλαματιανής Τζίνας Πετροπούλου. Θέμα του είναι οι παραδοσιακές μουσικές του κόσμου με σημείο αναφοράς τον Ross Daly.
Ακολούθησαν κρητικοί χοροί και τραγούδια από το Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας. Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα από τους γρήγορους και δυνατούς ρυθμούς των κρητικών τραγουδιών και από θαυμάσιους χορευτές του τοπικού Συλλόγου, που απέσπασαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κόσμου.
Το Μουσικό Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα, πάντα στο χώρο του πατινάζ του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις οκτώ το βράδυ και θα παίξουν το μουσικό σύνολο «Καλλιτεχνικό Στέκι», οι «Juke Box», οι «The Freak Brothers Quartet» και οι «The Karamazof project».
Παράλληλα με τις μουσικές εκδηλώσεις θα λειτουργήσουν και τις δύο ημέρες διάφορες εκθέσεις και εργαστήρια από πολλούς καλλιτέχνες, το Φεστιβάλ Μηδέν, το Κέντρο Νέων Καλαμάτας, το Rethink Project κ.ά.
Το Rethink Project εκθέτει μια εικαστική εγκατάσταση ιδιοκατασκευών από «άχρηστα» υλικά, ενώ στις επτά το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση πάνω στις ανάγκες και την εξέλιξη του προγράμματος συνοικιακής κομποστοποίησης, που αναπτύσσει στην πόλη σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας.
Στ.Μ.