Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 18:27

Κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να συμμετέχουν στο 2o Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας και επιπλέον τονίζουν ότι ο φασισμός εκτρέφεται από τις μνημονιακές πολιτικές, τις οποίες οι εργαζόμενοι οφείλουν να αγωνιστούν για να ανατρέψουν…

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σημειώνει: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας, αλλά και μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην πόλη μας με την ακύρωση του Φεστιβάλ μίσους της Χρυσής Αυγής, φορείς της πόλης διοργανώνουν το 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό φεστιβάλ, στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2013, στο Πάρκο του Λιμενικού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη του και τους φίλους του να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την επιτυχία του φεστιβάλ με όλες τους τις δυνάμεις.
Το δρόμο στο φασισμό δεν μπορεί να κόψει μόνο η δικαιοσύνη αλλά απαιτείται ένα μαζικό, δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα το οποίο θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και δημιουργούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το τέρας του νεοναζισμού».

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στη δική της ανακοίνωση σημειώνει: «Η έκρηξη οργής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και η δυναμική παρουσία χιλιάδων νέων στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ανάγκασε την, ακροδεξιάς κοπής, κυβέρνηση Σαμαρά σε αναδίπλωση σχετικά με τη Χρυσή Αυγή. Από τη συγκάλυψη και την ανοχή, πήγαμε στην σταδιακή αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκιση της ηγεσίας της.
Δεν περιμένουμε η κυβέρνηση ν’ αποκηρύξει τη δολοφονική βία της Χρυσής Αυγής, όταν τόσο ξεδιάντροπα την υποθάλπει και τη χρησιμοποιεί κι όταν με τόση ευκολία αλλά και τόση γελοιότητα χρησιμοποιούν τη «θεωρία των δύο άκρων». Το ίδιο το κίνημα, η μαζική παρουσία της αγωνιζόμενης κοινωνίας, η μαζική συμμετοχή των νέων, είναι αυτά που θα βάλουν τέλος στο φασισμό. Σ' εμάς είναι η δύναμη, σ' εμάς είναι και το βάρος να τελειώνουμε με το ναζισμό, να τελειώνουμε με τα μνημόνια, να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία σε άλλες αξίες και αρχές. Οι δολοφόνοι της γενιάς μας θα γίνουν παρελθόν. Ο ναζισμός θα ξεριζωθεί από τις γειτονιές μας, τα μνημόνια θα ξεριζωθούν από τις ζωές μας.
Καλούμε τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στο 2ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 12-13 Οκτωβρίου στο πάρκο του Λιμενικού. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία».