Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 19:46

Ημιμαραθώνιος αγώνας ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία

Ημιμαραθώνιος αγώνας ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - ΜΕΣΣΗΝΗ
Με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την παιδική παχυσαρκία και την ενημέρωση για τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής, διοργανώνεται ημιμαραθώνιος αγώνας από την Αρχαία Μεσσήνη στη Μεσσήνη…

Ο αγώνας θα γίνει το Σάββατο και έχει όνομα «Navarino Challenge», μια διοργάνωση που υποστηρίζει ο ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes. 
Όπως σημειώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την πλατεία της Αρχαίας Μεσσήνης και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη διαδρομές, η μία από τη Σιλίμνα μέχρι την Τρίπολη και η άλλη από την Πύλο στο Costa Navarino.
Ο αγώνας διοργανώνεται από τη Focus on Sports με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, την υποστήριξη του Costa Navarino και του ΟΠΑΠ.
Στην υποστήριξη του αγώνα συμμετέχουν το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Μεσσήνης, ο Σύλλογος Γυναικών Αρσινόης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσινόης και η Τοπική Κοινότητα Αρσινόης, ο Παιδικός Σταθμός Ανδρούσας, ο Αθλητικός Σύλλογος Ανδρούσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εύας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριοδιτών και ο Σύλλογος Χορού και Ενόργανης «Η χαρά του Παιδιού».
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συγχαίρει όλους όσους συμμετέχουν σ’ αυτόν τον ημιμαραθώνιο κατά της παιδικής παχυσαρκίας αλλά και όσους βοηθούν και υποστηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους πολίτες του Δήμου Μεσσήνης να συνδράμουν καθοιονδήποτε τρόπο σ’ αυτή την προσπάθεια.