Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014 13:21

«Άνοιξη των πλήκτρων» στην Καλαμάτα

«Άνοιξη των πλήκτρων» στην Καλαμάτα

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ 
Με τον νεαρό ταλαντούχο πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη ξεκινά η «Άνοιξη των πλήκτρων» στην Καλαμάτα, μια σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ σημαντικών Ελλήνων σολίστ, που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις»...

Η πρώτη μουσική βραδιά θα δοθεί αυτή την Τετάρτη στις 8.30 στο Πνευματικό Κέντρο, όπου φιλοξενείται το πιάνο συναυλιών Steinway &Sons, που πρόσφατα επισκεύασε ριζικά η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» με ειδικό κονδύλι του Δήμου.
Ο 22χρονος Κωνσταντίνος Δεστούνης έχει ήδη βραβευθεί σε πολλούς σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2010 στη Βιέννη, ενώ κάθε εμφάνισή του αποτελεί μουσικό γεγονός. Στην Καλαμάτα θα παρουσιάσει έργα των Φραντς Λιστ και Φρεντερίκ Σοπέν. 
Το πρόγραμμα του κύκλου «Άνοιξη των πλήκτρων» θα συνεχιστεί στις 5 Μαρτίου με την Αλεξία Μουζά (ρεσιτάλ πιάνου), στις 12 Μαρτίου με τους Βασίλη Ρακιτζή - Μαρία Ευστρατιάδη (4 χέρια σε 1 πιάνο), στις 19 Μαρτίου με τον Θόδωρο Κοτεπάνο (ρεσιτάλ πιάνου), στις 14 Απριλίου με τη Μαρία Ευστρατιάδη (J.S. Bach Παραλλαγές Goldberg) και στις 28 Μαΐου με τον Τάσο Παππά (ρεσιτάλ πιάνου). Επίσης, για τις 12, 13 και 15 Απριλίου έχει προγραμματιστεί σεμινάριο πιάνου με τη Μαρία Ευστρατιάδη στο Δημοτικό Ωδείο.
Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο, ενώ όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται στην Καλαμάτα χωρίς αμοιβή, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική πολιτιστική κινητικότητα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει η πόλη μας στον μουσικό χάρτη της χώρας. Θερμά τους ευχαριστούμε...».