Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Χριστούγεννα στη Μικρή Μαντίνεια

Χριστούγεννα στη Μικρή Μαντίνεια

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ 
Μπορεί να άργησε τρία τέταρτα της ώρας ο Άγιος Βασίλης ή, για να είμαστε ακριβείς, εκείνος που άργησε ήταν ο δήμαρχος,… 
(φωτογραφίες)

ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ 
Μπορεί να άργησε τρία τέταρτα της ώρας ο Άγιος Βασίλης ή, για να είμαστε ακριβείς, εκείνος που άργησε ήταν ο δήμαρχος,…

…τον οποίο περίμενε κρυμμένος ο Άγιος Βασίλης προκειμένου να εμφανιστούν μαζί και να κάνει έκπληξη στον κόσμο, κατά τα άλλα όμως η χθεσινοβραδινή χριστουγεννιάτικη γιορτή στη Μικρή Μαντίνεια ήταν όμορφη και σε ζεστό κλίμα, παρά την ψυχρούλα.
Ήταν η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, που έγινε στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.
Η Φιλαρμονική του Δήμου έφτασε στην ώρα της και έπαιζε χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τις έξι το απόγευμα, καλύπτοντας ευχάριστα την αναμονή του δημάρχου που διήρκησε τρία τέταρτα.
Όταν ήρθε με το καλό ο δήμαρχος, ο πρόεδρος της Μικρής Μαντίνειας, Στέλιος Λιακέας, ευχήθηκε στους συγχωριανούς του τα χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και ευημερία και ευχαρίστησε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, τη φιλαρμονική, τους εκπροσώπους του Δήμου και όσους άλλους βοήθησαν για να γίνει αυτή η γιορτή.
Το λόγο έδωσε στη συνέχεια στην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Έφη Καμπουγέρη, που επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της και έδωσε τις ευχές της.
Ακολούθως μίλησε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που έδωσε και το σύνθημα προκειμένου να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του δέντρου. Ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους υγεία και χρόνια πολλά, όπως και να είναι ο χρόνος που έρχεται ο τελευταίος από τα δύσκολα χρόνια που περνούν οι Έλληνες. Επιπλέον δε ζήτησε να υπάρχει υποστήριξη προς τους νέους ανθρώπους, αλλά και να υπάρχει ενότητα και συνεννόηση. Τέλος, ο δήμαρχος μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους Μαντιναίους ως νοικοκύρηδες ανθρώπους.
Ακολούθως ο Άγιος Βασίλης, ντυμένος με άσπρη στολή, μοίρασε δώρα στα παιδιά, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι γυναίκες του χωριού προσέφεραν θαυμάσια κεράσματα που είχαν ετοιμάσει.
Στ.Μ.