Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 15:55

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: Ένα τριαντάφυλλο που ανθίζει…

Κλεώνη Φλέσσα, Τζίνα Πετροπούλου και Θανάσης Κυριαζόπουλος Κλεώνη Φλέσσα, Τζίνα Πετροπούλου και Θανάσης Κυριαζόπουλος

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για μια πολιτιστική διοργάνωση που έχει να προσφέρει πολλά στην κουλτούρα και την ψυχαγωγία του κοινού, στην κινηματογραφική τέχνη, στην προβολή της περιοχής μας. Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που ξεκινάει από την Καλαμάτα, στις 28 Ιανουαρίου…

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για μια πολιτιστική διοργάνωση που έχει να προσφέρει πολλά στην κουλτούρα και την ψυχαγωγία του κοινού, στην κινηματογραφική τέχνη, στην προβολή της περιοχής μας. Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που ξεκινάει από την Καλαμάτα, στις 28 Ιανουαρίου…

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε πέντε πόλεις τεσσάρων Νομών της Πελοποννήσου και τους σκοπούς όπως και το πρόγραμμά του παρουσίασαν το πρωί, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», οι πρωτεργάτες του, η σκηνοθέτης Τζίνα Πετροπούλου, η επίσης σκηνοθέτης Κλεώνη Φλέσσα και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Θανάσης Κυριαζόπουλος.
Στην Καλαμάτα το Φεστιβάλ, που αποτελεί συνέχεια και αναβάθμιση του περσινού Πανοράματος Ντοκιμαντέρ, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». Οι διοργανωτές είχαν ζητήσει την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, την οποία όμως ο Δήμος δεν παραχώρησε, όπως επίσης ο Δήμος Καλαμάτας δεν είναι μεταξύ των υποστηρικτών της διοργάνωσης! Στην Καλαμάτα το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου, στη Μεγαλόπολη από τις 30 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου, στην Αμαλιάδα από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου και στη Σπάρτη στις 6 και 7 Φεβρουαρίου.
Ο Θανάσης Κυριαζόπουλος σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, με μεγάλη προσπάθεια κατέστη δυνατό να διοργανωθεί αυτή η οραματική εκδήλωση. Επισήμανε δε ότι πρόκειται για όραμα της Τζίνας Πετροπούλου, η οποία το μεταλαμπάδευσε στους υπόλοιπους συνεργάτες του Φεστιβάλ.
Αρχικά είχε προγραμματιστεί, όπως επεσήμανε, το Φεστιβάλ να πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, ωστόσο οι εκλογές ανάγκασαν τη μετάθεση του προγράμματος, κάτι που είχε ως συνεπεία να μην μπορέσουν να έρθουν δημιουργοί από το εξωτερικό, που είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους. Παρόλα αυτά ο Θανάσης Κυριαζόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, που απευθύνεται σε έναν πληθυσμό 490.000 κατοίκων, σε 14.000 θεατές, όπου θα προβληθούν 43 ελληνικά ντοκιμαντέρ και 29 ξένα από 35 χώρες.
Στην έναρξη του Φεστιβάλ αναμένεται να παρευρεθεί ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιέρωμα σε Αυστριακούς δημιουργούς, ενώ έχει διοργανωθεί και σχετικό σεμινάριο.
Τέλος, ο Θανάσης Κυριαζόπουλος σημείωσε ότι σκοπός είναι το φεστιβάλ αυτό να καταστεί θεσμός και μάλιστα να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική ζώνη. Επεσήμανε μάλιστα ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί η υποστήριξη από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Η Τζίνα Πετροπούλου εξέφρασε από την πλευρά της τη χαρά της για το γεγονός ότι όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση της διεθνούς αυτής διοργάνωσης, η οποία επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πανόραμα ντοκιμαντέρ της τελευταίας πενταετίας, ντοκιμαντέρ δημιουργικά, που δεν προβάλλονται συνήθως στην τηλεόραση.
Πρόσθεσε ότι η θεματολογία των ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν αναφέρεται ως επί το πλείστον σε κοινωνικά ζητήματα, ενώ τόνισε ότι θα γίνουν πολλές και καλές παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα, σεμινάρια κ.λπ.
Τέλος, και από την πλευρά της τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην εκπαιδευτική ζώνη, ενώ ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες της, που δουλεύουν εθελοντικά.
Η Κλεώνη Φλέσσα αναφέρθηκε από την πλευρά της στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί να φτιάξουν ντοκιμαντέρ, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ που στήριζε αυτή τη δημιουργία, όπως τόνισε ότι τη στηρίζουν όλοι οι μεγάλοι δημόσιοι σταθμοί στην Ευρώπη. Επιπλέον σημείωσε ότι «κάθε ντοκιμαντέρ είναι ένα τριαντάφυλλο που ανθίζει. Το άρωμά τους θα το αισθανθείτε σε αυτό το Φεστιβάλ».
Στ.Μ.