Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 21:03

Το "Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού" το Σάββατο στο Νησιώτικο Καρναβάλι

Το "Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού" το Σάββατο στο Νησιώτικο Καρναβάλι

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Στις δέκα το πρωί ξεκινάει το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», αναπόσπαστο παιχνίδι του Νησιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο κορυφώνεται. Την Κυριακή ακολουθούν οι παραδοσιακές φωτιές, ενώ θα αναβιώσει και το έθιμο με τον Τυρή και τον Ταραμά…

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Στις δέκα το πρωί ξεκινάει το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού», αναπόσπαστο παιχνίδι του Νησιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο κορυφώνεται. Την Κυριακή ακολουθούν οι παραδοσιακές φωτιές, ενώ θα αναβιώσει και το έθιμο με τον Τυρή και τον Ταραμά…

Το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού» θα γίνει από το Ράδιο Μεσσήνη, με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο Δήμος Μεσσήνης, «το Κυνήγι του Θησαυρού θα ξεκινήσει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου και ώρα 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Ήδη υπάρχουν οκτώ ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ υπάρχει δυνατότητα και για εγγραφές το πρωί του Σαββάτου στο Ράδιο - Μεσσήνη.
Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού έχει ξεκινήσει από το 1987 και έκτοτε αποτελεί θεσμό για το Νησιώτικο Καρναβάλι. Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού περιλαμβάνει αινίγματα και γρίφους καθώς και απαντήσεις σε ερωτήσεις επιμορφωτικού περιεχομένου, τα οποία εκφωνούνται είτε από το Ράδιο - Μεσσήνη, είτε από τα μεγάφωνα της Κεντρικής Πλατείας. Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού συνεχίζεται την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας με παντομίμα και παιχνίδια. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής, το κυνήγι θα συνεχισθεί στην κλειστή αίθουσα του Δασκαρολείου. 
Η ομάδα που θα βρει τον Θησαυρό θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο, το οποίο θα δοθεί στην νικήτρια ομάδα την Καθαρά Δευτέρα μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Με το πέρας του Κρυμμένου Θησαυρού θα στηθεί τρικούβερτο γλέντι στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, όπου ο Χορευτικός Όμιλος του Δήμου Μεσσήνης στις 11.30 θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Το γλέντι θα συνεχισθεί στην Μικρή Πλατεία στις 12.30 όπου η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης θα συνεχίσει τους χορούς.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου και μετά τις 8.30 το βράδυ θα ανάψουν στην Μεσσήνη οι Παραδοσιακές Φωτιές.
Πιο συγκεκριμένα εφέτος θα ανάψουν η Φωτιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης. Η φωτιά του Πολιτιστικού Συλλόγου που ιδρύθηκε το 1979 και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς στο πλέον παραδοσιακό έθιμο του Νησιού, θα αναβιώσει φέτος στην οδό Αγίου Νικολάου και Μιαούλη. Σε αυτό το σημείο στην είσοδο της πόλης θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι της πόλης και επισκέπτες του Νησιού με πολύ χορό και άφθονο κρασί.
Λίγο πιο δίπλα, στην έναρξη της Μπούκας (Δημητρίου Κούτσικα) και έναντι του αρτοποιείου Μυλωνά θα ανάψουν την Φωτιά τους οι Γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Μεσσήνης, οι οποίες με πολύ μεράκι και προσωπικό κόπο θα προσφέρουν στο κόσμο άφθονο κρασί και νηστίσιμες λιχουδιές.
Στο Κέντρο της Πόλης έχει την τιμητική της η Φωτιά στην αρχή της Πλατείας Χιώτη και πιο συγκεκριμένα η Φωτιά «Μπάχαλο» απέναντι από το Ταχυδρομείο της Πόλης. Εκεί με νεανικό κέφι και πολύ κρασί είναι η Φωτιά από την οποία θα περάσουν όλοι οι κάτοικοι της πόλης για να χορέψουν και να περάσουν καλά.
Η μόνιμη φωτιά των τελευταίων χρόνων είναι η «Φωτιά στα Μπατζάκια μας» στην συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Κουμουνδούρου, απέναντι των καταστημάτων Βλαχάκη και Καίσαρη. Μια φωτιά που ανάβει την τελευταία δεκαετία, σημείο αναφοράς των κατοίκων του Νησιού και των επισκεπτών της πόλης όπου πολύ κέφι και χορός είναι κάθε χρόνο στην ημερήσια διάταξη. Φέτος στην Φωτιά αυτή θα φιλοξενηθεί και το "Δρώμενο του Τυρή και Ταραμά", στις 8 και μισή».