Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 17:34

Με επιτυχία αλλά και συγκίνηση η ολοκλήρωση του 2ου Σχολείου Τουρισμού

Με επιτυχία αλλά και συγκίνηση η ολοκλήρωση του 2ου Σχολείου Τουρισμού

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία το 2o Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που διοργάνωσαν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος…

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία το 2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που διοργάνωσαν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος…

Σήμερα, τρίτη και τελευταία ημέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου, το 2ο Σχολείο Τουρισμού ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά όταν ο Ανδρέας Ζαγάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, έδωσε τη βεβαίωση συμμετοχής στον Αντώνη Μαυρόγιαννη, από την Αιθαία, ο οποίος στα 70 χρόνια του συνεχίζει να ενδιαφέρεται για γνώση και παρακολούθησε ανελλιπώς και τις τρεις ημέρες το πρόγραμμα του 2ου Σχολείου Τουρισμού. Στην Αιθαία διατηρεί ζαχαροπλαστείο. 
Ο κ. Μαυρόγιαννης παράλληλα παρακολουθεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και πολλοί από τους συμμαθητές του έδωσαν το "παρών" στο Elite για να τον χειροκροτήσουν θερμά.
Τις άλλες βεβαιώσεις απένειμαν η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Costa Navarino, Έλενα Γκίκα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Elite City Resort, Γεωργία Γεωργαρά και ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Κώστας Ανδριανόπουλος.
Το 2ο Σχολείο Τουρισμού ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση εκ μέρους των διοργανωτών ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και το επόμενο, με εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία. Να σημειωθεί ότι το τριήμερο των μαθημάτων παρακολούθησαν και μαθητές από όλη την Ελλάδα και από περιοχές όπως Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Γαλαξίδι, Μύκονος και άλλες.
Όσο για τον αντίκτυπο της επιτυχίας, αυτός είναι ήδη μεγάλος και επιβεβαιώνει περίτρανα την άποψη ότι, όταν τις πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν άνθρωποι δραστήριοι επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα από τους διάφορους κρατικοδίαιτους φορείς, εκλεγμένους και μη.
Η επιτυχία και του 2ου Σχολείου Τουρισμού αναδεικνύει περίτρανα την ανάγκη για περαιτέρω διεκδίκηση τουριστικής σχολής στην Καλαμάτα, διεκδίκηση, ως γνωστόν, που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό.
Θανάσης Παντές