Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 14:11

Προσφορά πολιτισμού από το Μουσικό Σχολείο με τους encardia

Σοφία Πουλοπούλου, Θανάσης Αθανασόπουλος Σοφία Πουλοπούλου, Θανάσης Αθανασόπουλος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Μουσική, χορός, τραγούδι, παράδοση της Μεσογείου… Μια βραδιά με όλα αυτά θα χαρίσει στους Καλαματιανούς το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, που φέρνει το Σάββατο τους encardia. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Θανάσης Αθανασόπουλος και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Σοφία Πουλοπούλου παρουσίασαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Μουσική, χορός, τραγούδι, παράδοση της Μεσογείου… Μια βραδιά με όλα αυτά θα χαρίσει στους Καλαματιανούς το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, που φέρνει το Σάββατο τους encardia. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Θανάσης Αθανασόπουλος και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Σοφία Πουλοπούλου παρουσίασαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης…

Όπως σημείωσε η Σοφία Πουλοπούλου, οι encardia είναι ένα καταξιωμένο σχήμα, με περισσότερες από 1.300 εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με πολύ σημαντικές συνεργασίες με άλλους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Τόνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο σχήμα αναπτύσσει μια μοναδική σχέση με το κοινό κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ενώ δεν περιορίζεται μόνο στο τραγούδι αλλά χορεύει κιόλας ταραντέλα, έναν χορό που θεωρείται ότι έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.
Ο Θανάσης Αθανασόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι η εκδήλωση έχει διοργανωθεί από το Σύλλογο Γονέων σε συνεργασία με το Σχολείο και ότι αυτή συνδυάζει τη μουσική με την παράδοση και αποτελεί μια προσφορά πολιτισμού στην πόλη.
Η συναυλία θα γίνει στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου στις 8:30 το βράδυ, ενώ το πρωί θα γίνουν δύο εργαστήρια για μαθητές του σχολείου, ένα για το πολυφωνικό τραγούδι και ένα για το χορό. Πριν από τους encardia μαθητές του Μουσικού θα ερμηνεύσουν τραγούδια του σχήματος αλλά και του Νίκου Καββαδία.
Στ.Μ.