Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015 21:13

Εργαστήρι γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας

Εργαστήρι γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ
Το 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής διοργανώνουν το “Καλλιτεχνικό Στέκι” και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από 18 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου στο λιμάνι της Καλαμάτας...

Πρόκειται για μια συνάντηση Μεσσήνιων καλλιτεχνών, που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης -Έλληνες και ξένους- να έρθουν σε επαφή με μια πανάρχαια τέχνη, που θα ασκείται δημόσια μπροστά στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους δημιουργούς.
Στόχος του Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής είναι να αναδείξει με ζωντανό και παραστατικό τρόπο την τέχνη της γλυπτικής, προσφέροντας συγχρόνως μια ευκαιρία προβολής του τόπου και του πολιτισμού του, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών και καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται γενικότερα για την τέχνη.
Συμμετέχουν οι γλύπτες:
• ΓΚΟΥΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
• ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
• ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΜΑΡΙΑΝΑ
• ΒΡΑΧΝΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ
• Ο λιθοξόος - λιθογλύπτης Kristo Licaj
• Το τμήμα γλυπτικής από το “Καλλιτεχνικό Στέκι” Καλαμάτας
Στο ανοιχτό εργαστήρι θα υπάρχουν και ελεύθερες συμμετοχές, θα διατίθενται δηλαδή υλικά και εργαλεία στο χώρο, προσελκύοντας έτσι καλλιτέχνες απ’ όλη τη Μεσσηνία - την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό - που θα σμιλέψουν τα έργα τους με τη συνεργασία ή και τη βοήθεια των γλυπτών.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής ή ακόμα και να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην πέτρα και το μάρμαρο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το "Καλλιτεχνικό Στέκι".
Τηλ. 6974435477 (συμμετοχές περιορισμένες).
“Ευελπιστούμε ότι το Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής θα καθιερωθεί και θα αποτελέσει θεσμό ανάπτυξης θεματικού τουρισμού και πιλοτικό μοντέλο για την προβολή της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας” σημειώνεται από το “Καλλιτεχνικό Στέκι”.