Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 18:23

Παρέλαση και καλωσόρισμα των ξένων και ελληνικών χορωδιών

Επικεφαλής στην παρέλαση των χορωδιών οι Κινέζοι Επικεφαλής στην παρέλαση των χορωδιών οι Κινέζοι

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, με κέφι, τραγούδια, μουσικές, ξεκίνησε το απόγευμα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, με συμμετοχές από την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Εσθονία, συνολικά από 13 ξένες χώρες. Η επίσημη έναρξη της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτώβρη, θα γίνει στις εννέα το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας…

Οι συνολικά 39 χορωδίες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, με κύριο διοργανωτή τη Γερμανική Interkultur, πραγματοποίησαν το απόγευμα παρέλαση στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας από το Ιστορικό Κέντρο και με κατάληξη στην κεντρική πλατεία, όπου έγινε το καλωσόρισμα των χορωδών, με εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν χορωδίες της Καλαμάτας και η Φιλαρμονική της πόλης.
Η παρέλαση έγινε υπό τις μελωδίες των Φιλαρμονικών της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων.
Ο κόσμος που βρέθηκε στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσει τις χορωδίες και να τις καλωσορίσει έδειξε να ευχαριστιέται γι’ αυτό το αντάμωμα, που αύριο θα ξεκινήσει το κανονικό του πρόγραμμα με το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ, με γκαλά και κοντσέρτα φιλίας, στο Μέγαρο Μουσικής, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στην εκκλησία των Ταξιαρχών.
Στ.Μ.

   Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, χαιρετά τους χορωδούς, πλαισιωμένος από αριστερά από τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, εκπρόσωπο της Interkultur, Κρίστιαν Λιούρνγκεν και από δεξιά από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, χορηγό του Δήμου

 

Χορωδοί από τη Βραζιλία

 

Χορωδοί από την Εσθνονία

 

Η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας

 

Χορωδοί από το Ισραήλ

 

Χορωδοί από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

 

Χορωδοί του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας