Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 08:54

“Φακέλωμα” σπόρων στο Αγρόκτημα Φοίφα

Τη μεγάλη γιορτή ανταλλαγής σπόρων ετοιμάζει το Αγρόκτημα Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και καλεί μικρούς και μεγάλους σποροφύλακες να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν. Το Σάββατο 19 Μαρτίου από 11.00 το πρωί έως 2.00 μετά το μεσημέρι...

«Ο Μάρτιος έχει πλέον μπει, η φύση έχει αρχίσει να οργιάζει!!! Ευκαιρία λοιπόν να την ανακαλύψουμε με ελεύθερο παιχνίδι, να γνωριστούμε με τους σπόρους που αυτή απλόχερα μας δίνει, αλλά και να ετοιμαστούμε σιγά σιγά για τη μεγάλη γιορτή και ανταλλαγή σπόρων που ετοιμάζουμε στο αγρόκτημά μας.
Οι μικροί μας φίλοι και σποροφύλακες μπορούν να παίξουν ελεύθερα στο αγρόκτημά μας, ανακαλύπτοντας από μόνοι τους τους θησαυρούς της φύσης του αγροκτήματος. Οι μεγάλοι όμως σποροφύλακες θα έχουν δουλειά να κάνουν... Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία "φακελώματος" των σπόρων μας για τη μεγάλη μας γιορτή. Παράλληλα θα υπάρχει ενημέρωση-συζήτηση για τις πρώτες σπορές και τις ανάγκες τους!
Καλούμε όλους τους φίλους σποροφύλακες, μικρούς και μεγάλους, να συμβάλουν στην προετοιμασία της γιορτής.
Οι ηλικίες που απευθυνόμαστε είναι από 4 μέχρι 104!!».
Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να στείλετε μήνυμα στο inbox ή να καλέστε στο τηλέφωνο 27210 22505

Στην ανακοίνωση του Αγροκτήματος σημειώνεται επίσης:
«Για την συμμετοχή σας στα ειδικευμένα Σαββατιάτικα εργαστήριά μας ελεύθερου παιχνιδιού και προετοιμασίας για τη μεγάλη γιορτή των σπόρων για γονείς με παιδιά, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο, χρειάζεται να γνωρίζετε τα εξής:
α. Το κόστος του εργαστηρίου είναι 3 ευρώ (είτε για παιδί με έναν συνοδό, είτε για ενήλικα). Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε καφέ και βιολογικά αφεψήματα, φυσικό βιολογικό (πάντα) χυμό πορτοκάλι, μετά φυσικού πάντα δεκατιανού έκπληξη, όλα από το αγρόκτημά μας, με αγάπη και μεράκι! Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών της προετοιμασίας για την ετήσια γιορτή των σπόρων, ενώ ταυτόχρονα (και το πιο σημαντικό) στηρίζετε την διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας Σπόρων του Αγροκτήματός μας και φυσικά το εκπαιδευτικό μας έργο. (Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, γίνονται ξεχωριστά πακέτα).
β. Καλό είναι να φοράμε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια για εργασία στο χτήμα».