Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 08:42

Ρεσιτάλ της Ιωάννας Καπουρελάκου

Με την πιανίστα Ιωάννα Καπουρελάκου συνεχίζεται την Κυριακή 27 Μαρτίου η Άνοιξη των Πλήκτρων. Το ρεσιτάλ με τίτλο «Αcross my Τeachers - Jazz & Blues arrangements for solo piano - 7 stories at a concert» θα δοθεί στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας...

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη βραδιά Τζαζ πιάνου με έναν άκρως προσωπικό τρόπο ερμηνείας. Η ίδια αναφέρει:
«Bach, Beethoven, Liszt, Hindemith, Agostini, Gershwin, Oscar Peterson, Bill Evans, Ron Carter και η λίστα των σπουδαίων δασκάλων... ατελείωτη. Αν η Μουσική είναι η φωνή του Θεού, όπως μας λένε φιλόσοφοι και επιστήμονες, μπορώ να πω πως οι μουσικοί που μελέτησα είναι οι δικοί μου άγιοι.
Η κλασσική μουσική είναι η οικογένειά μου. Σε ένα ασφαλές - αρκετά οριοθετημένο περιβάλλον - πήρα τις βασικές αρχές και έχτισα έναν πρώτο χαρακτήρα. Κι όταν έφτασε η στιγμή της μουσικής ενηλικίωσης, η Τζαζ ήταν η ώριμη επιλογή μου. Δίνω στη δουλειά μου τον τίτλο Αcross my Τeachers εκφράζοντας την απέραντη ευγνωμοσύνη μου προς τους μουσικούς που με δίδαξαν με το έργο τους και μου προσέφεραν τόσα εργαλεία έκφρασης.
Επτά jazz standards που κρύβουν άλλοτε αισιοδοξία κι άλλοτε τραγικότητα, ερωτισμό ή αιχμηρότητα, αλλά πάντα ένα συνεχές παιχνίδι με την φρεσκάδα και το απρόσμενο, γίνονται η αφορμή να βρεθεί ο κοινός συντελεστής στις ιστορίες που περιγράφουν οι διασκευές μου».
Είσοδος ελεύθερη

*Την Άνοιξη των Πλήκτρων διοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Φάρις σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων των Σχολών της Φάρις. Χορηγός είναι το ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια