Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 16:33

Ο Άρης Μπλέττενμπεργκ στην Άνοιξη των Πλήκτρων

Αυτή την Κυριακή 3 Απριλίου, η «Άνοιξη των Πλήκτρων» υποδέχεται στην Καλαμάτα τον Άρη Αλέξανδρο Μπλέττενμπεργκ. Ο νεαρός αλλά σημαντικός πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος, έρχεται από τη Γερμανία για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει το εμβληματικό έργο του Μπαχ «Goldberg - Variationen BWV 988», το «Andante favori WoO 57» του Μπετόβεν και ίσως το σημαντικότερο έργο στη μορφή των παραλλαγών που γράφτηκε μετά τον Μπετόβεν, τις «Παραλλαγές Χέντελ» του Μπραμς «Op. 24»...

Στις 9.00 το βράδυ στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Σύντομο βιογραφικό
Ο Άρης Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ γεννήθηκε το 1994 στο Μύλχαϊμ/Ρουρ της Γερμανίας.
Σπουδάζει πιάνο (καθ. Antti Siirala) και διεύθυνση ορχήστρας (καθ. Bruno Weil) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου.
Σαν σολίστ έκανε ντεμπούτο το 2011 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ.
Βραβεύτηκε σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς, τελευταία 1ο βραβείο διεύθυνσης ορχήστρας από πιάνου Hans-von-Bülow.
Πήρε υποτροφία από τη Γερμανική Εταιρεία Σπουδών.
Συνθέσεις του έχουν εκδοθεί και εκτελούνται ανά την Ευρώπη.

Άνοιξη των Πλήκτρων 
Ο επιτυχημένος κύκλος πιανιστικών ρεσιτάλ «Άνοιξη των Πλήκτρων» διοργανώνεται από την κοινωφελή επιχείρηση Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των Σχολών της Φάρις και χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.
«Το σημαντικό σε αυτόν τον κύκλο είναι το γεγονός πως προσφέρει, ιδιαίτερα στους σπουδαστές του Ωδείου, την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικούς νέους πιανίστες και να εμπνευστούν από αυτούς, ενώ στους νέους προσκεκλημένους σολίστ προσφέρεται η δυνατότητα να εκφραστούν σε ένα περιβάλλον με ζεστό, δεκτικό, φιλόξενο αλλά και απαιτητικό ακροατήριο... (περιβάλλον που συχνά λείπει σε αντίστοιχους χώρους μεγαλύτερων πόλεων όπου ο ανταγωνισμός "νοθεύει" συχνά την πηγή και την ουσία της μουσικής εμπειρίας)» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δημοτικού Ωδείου.
Φέτος στην Άνοιξη των Πλήκτρων φιλοξενούνται οκτώ σημαντικοί σολίστ που βρίσκονται ήδη σε επαγγελματική μουσική δραστηριότητα ή ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε ακαδημίες υψηλού κύρους.