Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 07:54

Τριφυλιακό Θέατρο

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο δρόμος περνά από μέσα» ανεβάζει το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. Η πρεμιέρα είναι την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν Σάββατο 2, Κυριακή 3, Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου...

Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσανθακόπουλου, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Λεωνίδας Ράλλης, Ελένη Πετροπούλου, Ελένη Δρακουλάκου και Κωνσταντίνος Φιλντίσης. 

Ένας ηλικιωμένος αριστοκράτης αντί να δώσει το πατρικό του αντιπαροχή, συνάπτει μια παράξενη συμφωνία με έναν αντικέρ...
Γράφει ο Νίκος Χουρμουζιάδης για το έργο:
"Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνον αυτός που «περνά από μέσα» και σε οδηγεί ως τον σκοτεινό χώρο όπου μπορεί να σε αγγίξει ο «πόνος του ανθρώπου και των πραγμάτων»· εκεί, για να αποκρυπτογραφήσεις το μυστικό της μνήμης που επιμένει να επιστρέφει και να συγχωρεί· εκεί, για να αφουγκραστείς τους ύστατους χτύπους της καρδιάς ενός σώματος που ψυχορραγεί και όμως, δεν αφήνεται ήσυχο στη θανάσιμη μοναξιά του.
Μέσα στο παλιό αρχοντικό, κατοικημένο από σκωληκόβρωτα έπιπλα και ανήσυχες σκιές νεκρών, συναντιούνται τρεις κόσμοι: ο κόσμος της ιστορίας και της παράδοσης, που αγωνίζεται για το δικαίωμα να διατηρήσει αλώβητη την κιβωτό όπου είναι φυλακισμένο το παρελθόν του· απέναντί του, επικίνδυνος αντίπαλος, ο νέος κόσμος που παλεύει να κατασκευάσει, με κάθε μέσο και ελάχιστο δισταγμό, τη δική του ιστορία, έτοιμος να αντικαταστήσει, ακόμη και μέσα στο σπίτι του, εκείνον που φεύγει· ανάμεσά τους, ένας τρίτος κόσμος, γεννημένος από τον πρώτο και υποθηκευμένος στη δική του ιστορία, αλλά αναγκασμένος, για να επιβιώσει, να συνυπάρξει με τον δεύτερο, υιοθετώντας τις βλέψεις του και τον αμοραλισμό του. Αυτοί οι τρεις κόσμοι συναντιούνται μέσα στο παλιό αρχοντικό και προσπαθούν να βρουν έναν κώδικα για να αποκαλύψει ο καθένας τη δική του αλήθεια, συγκροτώντας έτσι μια πραγματικότητα που τους περιέχει όλους".

Έκθεση εικόνων