Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 22:06

Στον κόσμο των παιδιών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απρίλη) η Συντροφιά των Παραμυθιών του «Βιβλιόπολις», στην Καλαμάτα, διαβάζει δύο πολύ όμορφα βιβλία. Αυτή την Παρασκευή, στις 6.00 και 7.15 το απόγευμα...

Τι θα πει «παιδί»;
Τα παιδιά είναι σαν τα σφουγγάρια. Ρουφάνε τα πάντα: τα νεύρα, τις κακές σκέψεις, τους φόβους των άλλων. Νομίζεις πως τα ξεχνούν, όμως όλα εμφανίζονται πάλι μέσα στη σχολική τσάντα, κάτω από τα σκεπάσματα ή ακόμα μπροστά σε ένα βιβλίο. Τα παιδιά θέλουν να προσέχεις τι λένε με τα μάτια ορθάνοιχτα. Μέσα από αστεία και τρυφερά παιδικά πορτρέτα, η Beatrice Alemagna μάς μεταφέρει στον γεμάτο ποίηση και πονηριά κόσμο της παιδικής ηλικίας.
«Όλοι οι γονείς πρέπει να διαβάσουν αυτό το βιβλίο για να καταλάβουν τι είμαστε». Ένας μικρός αναγνώστης.
Κείμενο - εικονογράφηση: Beatrice Alemagna
Μετάφραση: Elsa Damien - Γιώργος Κουραβέλος
Εκδόσεις Κόκκινο
Ώρα: 6.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Το Γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα
Κάθε λέξη, λένε οι ποιητές, έχει τη δική της ζωή. Την πιο παράξενη όμως έχει η λέξη "γιατί", επειδή σε αυτήν κρύβεται όλο το παράπονο των ανθρώπων. Σε αυτή την ιστορία το "γιατί" είναι ένα τσαλακωμένο λήμμα που ξέφυγε από το ανοιχτό παράθυρο ενός μεγάλου εκδοτικού οίκου, για να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Θα γνωρίσει παιδιά που αναρωτιούνται "γιατί σ' εμένα;". Μαζί με αστερόσκονη ελπίδας θα δώσει μόνο μία απάντηση στα "γιατί": πως ο κόσμος αυτός έχει μία ελπίδα να διορθωθεί και αυτή είναι μόνο τα παιδιά.
Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
Εκδόσεις Πατάκη
Ώρα: 7.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Βιβλιόπολις - Δήμητρα Δημοπούλου, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α, Καλαμάτα