Τετάρτη, 06 Απριλίου 2016 08:26

Ρεσιτάλ της Πόπης Μαλαπάνη στην Καλαμάτα

Με την Καλαματιανή πιανίστα Πόπη Μαλαπάνη συνεχίζεται αυτή την Κυριακή 10 Απριλίου η "Άνοιξη των Πλήκτρων" στην Καλαμάτα. Στις 9.00 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, η αριστούχος απόφοιτός του, με σημαντικές σπουδές στη Γερμανία και πλούσια καλλιτεχνική αλλά και εκπαιδευτική δραστηριότητα, θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα που εκτείνεται από το Μπαρόκ ως τη σύγχρονη δημιουργία...

Θα ακουστούν έργα των συνθετών D. Scarlatti, R. Schumann, J. Brahms, E. Granados και G. Cramb.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό
Η Πόπη Μαλαπάνη παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με τους Στάθη Γυφτάκη, Μαρία Παπαπετροπούλου και Νέλη Σεμιτέκολο. Πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου το 1998 και 2000 αντίστοιχα. Συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία του Έσσεν, στη Γερμανία, με τους Prof. Michael Roll και Prof. Til Engel, απ' όπου αποφοίτησε το 2005. Για τα επόμενα δύο χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια συνοδείας τραγουδιού με τους Prof. Xavier Poncette (καθηγητή συνοδείας τραγουδιού στην Ακαδημία του Essen) και Alexander Schmalcz (συνοδό τραγουδιού στην Ακαδημία του Duesseldorf), ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου (solo) με τους Duo Ganev, Lilia Bojiadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου κ.ά. Παράλληλα σπούδασε Αρχαιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995 - 2000). Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ από το Σεπτέμβρη του 2014 διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Την Άνοιξη των Πλήκτρων διοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Φάρις, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων των Σχολών της Φάρις. Χορηγός είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.