Κυριακή, 08 Μαϊος 2016 09:59

Βιζυηνός σε Φιλιατρά - Καλαμάτα

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Μαΐου στα Φιλιατρά και την Τρίτη 17 του μήνα στην Καλαμάτα...

Στα Φιλιατρά η διοργάνωση ανήκει στο Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, όπου πριν από την παράσταση (6.00 - 8.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο θεατρικής αφήγησης από τον Δήμο Αβδελιώδη.
Η παράσταση θα δοθεί στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο στις 9.15 μ.μ.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση, πληροφορίες: τηλ. 693 96 60 107

Στην Καλαμάτα η παράσταση είναι ενταγμένη στο φεστιβάλ «Θεατρικοί Βηματισμοί» που διοργανώνουν στο ΔΗΠΕΘΕΚ οι «Όψεις Πολιτισμού» σε συνεργασία με τη δημοτική επιχείρηση Φάρις.
Ώρα: 9.00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Ανέργων, φοιτητικό: 10 ευρώ

Το έργο
Με έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο, το διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες και μάταιες προσπάθειες της μητέρας του συγγραφέα να σώσει από το θάνατο το φιλάσθενο κορίτσι της. Οι ενοχές της την ωθούν σε δυο αλλεπάλληλες υιοθεσίες κοριτσιών, που γίνονται όμως η αιτία να παραμεληθούν και να στερηθούν των φροντίδων της τα τρία αγόρια της. Όταν ύστερα από χρόνια, επιστρέφει από την ξενιτιά ο μεσαίος γιος, που είναι ο συγγραφέας, μαθαίνει έκπληκτος από την μητέρα του το τραγικό μυστικό της.
Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Αγάπη Μανουρά.