Τετάρτη, 18 Μαϊος 2016 21:05

Μη βίαιη επικοινωνία

Το βιβλίο του Γιώργου Τσιτσιρίγκου «Μη βίαιη επικοινωνία» παρουσιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου στο καλαματιανό βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», σε συνεργασία με το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και το εργαστήρι επιχειρηματικού πολιτισμού Mataroa...

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30, ενώ την Παρασκευή 20 Μαΐου θα διεξαχθεί και σχετικό βιωματικό σεμινάριο από τις 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις περιορισμένες (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Περιγραφή 
"Πόσοι από εμάς εντοπίζουμε τις δόσεις φόβου, ντροπής και ενοχής στην καθημερινότητά μας σε αυτά που λέμε και μας λένε και τί κάνουμε γι' αυτό;
Θα δούμε πώς μπορούμε να ακούσουμε τους άλλους και να καταλάβουμε αυτό που μας λένε πραγματικά, χωρίς να παρασυρόμαστε σε συνηθισμένες, αυτοματοποιημένες απαντήσεις αλλά και χωρίς να χάνουμε τον εαυτό μας. Στο πρακτικό αυτό εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας θα πειραματιστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο να ανταποκρινόμαστε σε αυτά που μας εκφράζουν οι άλλοι άνθρωποι. Το εργαστήρι έχει βιωματικό χαρακτήρα και η εκπαίδευση γίνεται μέσα από ασκήσεις σε ζευγάρια, τριάδες και σε κύκλο.
H Μη Βίαιη Επικοινωνία (NonViolent Communication) είναι μια διαδικασία, που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από το φόβο, τη ντροπή και την ενοχή. Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.
Εισηγητής θα είναι ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος, συντονιστής εργαστηρίων NVC, ο οποίος διοργανώνει σεμινάρια σε ιδρύματα, οργανισμούς και μεμονωμένες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό".
Περισσότερα στο htttp://www.non-violence.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πού ΄ναι η μάνα σου μωρή; Ιστορίες για το περιβάλλον »