Παρασκευή, 27 Μαϊος 2016 08:41

Ιστορίες για το δάσος

Οι παιδικές ιστορίες με θέμα την οικολογία συνεχίζονται στο «Βιβλιόπολις». Αυτή την Παρασκευή στη Συντροφιά των Παραμυθιών, διαβάζουν δύο βιβλία για το δάσος και την προστασία του…

Στο δάσος
Η Σοφία Ζαραμπούκα, με απλά λόγια εξηγεί στα παιδιά έναν μεγάλο κίνδυνο για τα ζώα, τους κυνηγούς! Δίνει το έναυσμα για συζήτηση αλλά και ίσως για λύσεις-προτάσεις των παιδιών που αγαπούν πάρα πολύ τα ζώα. Επίσης, τα παιδιά θα φτιάξουν τις δικές τους κουκουβάγιες από χαρτοσακούλες και εφημερίδες, θα κάνουν θεατρικό παιχνίδι με εφημερίδες, θα τραγουδήσουν και θα περπατήσουν στο δάσος!
Κείμενο και εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα
Εκδόσεις Κέδρος
Ώρα: 6.00 - 7.00 μ.μ.
Για παιδιά από 4 έως 6 ετών (και Πρώτης Δημοτικού)

Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί
Ο Κότσυφας, που έχει φύγει από το καμένο δάσος και έχει δημιουργήσει οικογένεια στο αλσάκι της πόλης, συνειδητοποιεί ότι τα κοτσυφάκια δεν ξέρουν τι είναι δάσος! Αποφασίζει να πάει στο καμένο δάσος και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να ξαναγεννηθεί και να προστατευτεί! Για να κινητοποιήσει τους ανθρώπους, μια λευκή παπαρούνα τού προτείνει να κάνουν όλα τα πουλιά απεργία στο κελάηδημα! Αυτή η πρωτότυπη διαμαρτυρία ευαισθητοποιεί πρώτα απ’ όλους τα παιδιά, τα οποία αποφασίζουν να σώσουν τα δάση!
Αφού παίξουν ομαδικά παιχνίδια και αφού δραματοποιήσουν σκηνές μέσα σε ένα δάσος, τα παιδιά θα φτιάξουν από υλικά της φύσης ένα δάσος ζωντανό κι ένα δάσος καμένο. Ύστερα θα φτιάξουν μια αφίσα για το τι μας προσφέρει το δάσος, γιατί θα έπρεπε να το προστατεύουμε κι ίσως του γράψουν κι ένα ποιηματάκι. Όλα αυτά θα μπουν στην εφημερίδα τους!
Κείμενο: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εικονογράφηση: Φραντσέσκα Κοζάντι
Εκδόσεις Πατάκη 
Ώρα: 7.15 - 8.15 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών και πάνω

Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά, 3Α, Καλαμάτα