Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 21:05

Ένα παράξενο ζευγάρι

Την ταινία του Τζιν Σακς «Ένα παράξενο ζευγάρι» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Καφέ Σινέ της Δυτικής Παραλίας…

Μια παράξενη συγκατοίκηση γεννιέται όταν δύο φίλοι με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, μένουν μόνοι, αφού τους εγκαταλείπουν οι γυναίκες τους, για διαφορετικό όμως λόγο τον καθένα.
Ο Φέλιξ είναι υποχόνδριος, σπιτόγατος που προγραμματίζει τα πάντα και προπαντός ό,τι έχει σχέση με τα οικονομικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που η γυναίκα του τον παράτησε.
Τελείως διαφορετικός τύπος είναι ο Όσκαρ. Γυναικάς, σπάταλος, τσαπατσούλης και ξενύχτης. Αυτός είναι και ο λόγος που τον βαρέθηκε η γυναίκα του και τον εγκατέλειψε.
Το αποτέλεσμα της συγκατοίκησης είναι μια εφιαλτική κωμωδία καταστάσεων, που απογειώνεται από τη χημεία των πρωταγωνιστών και τα πρωτότυπα σεναριακά ευρήματα συνθέτοντας ένα από τα πιο αστεία ζευγάρια που έχουν περάσει από το κινηματογραφικό πανί.
Η ταινία ήταν υποψήφια για 2 όσκαρ (Σεναρίου και Μοντάζ), έχει κερδίσει 2 βραβεία (Laurel Awards, Guild of America) και επίσης ήταν υποψήφια για τα βραβεία Γκράμμυ (μουσική) και Χρυσές Σφαίρες (καλύτερη ταινία, καλύτερος ηθοποιός).

Ένα Παράξενο Ζευγάρι - Odd Couple [1968]
Σκηνοθεσία: Gene Saks
Παίζουν: Jack Lemmon, Walter Matthau
Διάρκεια: 105 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Ώρα προβολής: 21:30
Εισιτήριο: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών