Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 19:30

Φεστιβάλ Χορού: Πρεμιέρα με Links

Η εντυπωσιακή παραγωγή “Links” του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγει την Παρασκευή 15 Ιουλίου το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος χορογράφος, διευθυντής της ΕΛΣ, Αντώνης Φωνιαδάκης, αφιερώνει τη νέα του χορογραφία στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τον Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ, τους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, οι οποίοι, παρά το ότι γεννήθηκαν την ίδια χρονιά (1685) σε κοντινές πόλεις, δεν συναντήθηκαν ποτέ όσο ζούσαν...

Μέσα από τη σύνθεση (Links = Συνδέσεις) των μουσικών τους και τη χορογραφία, ο Φωνιαδάκης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα τοπίο, όπου το φανταστικό, υποσυνείδητο και μυστικιστικό στοιχείο εναλλάσσεται και συνομιλεί με τον ωμό ρεαλισμό, δημιουργώντας ένα ιδανικό «οικοσύστημα» συνάντησης των δύο μουσουργών.
Η παράσταση αποτελείται από τρία μέρη: το Selon Desir, το οποίο ο Φωνιαδάκης έχει πρωτοπαρουσιάσει στο Μπαλέτο της Γενεύης, και τα Air και Links που χορογράφησε ειδικά για το Μπαλέτο της ΕΛΣ. Στην υψηλής αισθητικής παραγωγή συμβάλλουν η λιτή σκηνική εγκατάσταση που συνυπογράφει ο Αντώνης Φωνιαδάκης με τον Σάκη Μπιρμπίλη, ο οποίος επιμελήθηκε και τους φωτισμούς, τα κοστούμια του Τάσου Σοφρονίου και το ηχητικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Ζυλιέν Ταρρίντ.

Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Ιουλίου, 10.00 μ.μ.
Μέγαρο Χορού Καλαμάτας - Κεντρική Αίθουσα

Εισιτήρια: 15 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ φοιτητικό - μειωμένο
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τις ώρες 10.00 - 13.00 και 18.30 - 21.00 (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου)
Και ηλεκτρονικά στο www.kalamatadancefestival.gr
Πληροφορίες: τηλ. 27210 83088 και 98025

*Φωτο: Stefanos