Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 13:55

Ομαδική εικαστικών στη Μάνη

«Duality/Δυαδικότητα» έχει τίτλο η ομαδική έκθεση εικαστικών που πραγματοποιείται στην Καρδαμύλη από 16 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου και αφορά έργα καλλιτεχνών που συναντιούνται τα τελευταία καλοκαίρια στην όμορφη περιοχή της Μάνης...

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Παλιό Σχολείο και θα είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε βράδυ 7.00 - 10.30.
Εγκαίνια: Σάββατο 16 Ιουλίου, 9.00 μ.μ.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «είναι η μεγαλύτερη έκθεση των τελευταίων ετών σε αριθμό καλλιτεχνών και έργων, και περιλαμβάνει εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, καλλιτέχνες της Μεσσηνίας, πολλές νέες συμμετοχές από την Πάτρα, την Αθήνα και το Παρίσι. Ενσωματώνει επίσης μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με βιβλία που έχουν ως θέμα τους τη Μάνη.
Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει αυτές τις εκθέσεις, βλέπουν τα ονόματα και αναρωτιούνται για το τι ακριβώς πρόκειται, χρειάζεται ίσως μια εξήγηση. Οι καλλιτέχνες της Μεσσηνίας είναι μια πραγματικά διεθνής κοινότητα. Ο καθένας έχει τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, όλοι είναι λίγο πολύ διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, ζουν όμως στον ίδιο τόπο, πιστεύουν στη σημασία της δημιουργίας και της διαφορετικότητας, στην ικανότητα της τέχνης να μιλά γι’ αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και στην αξία της, μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, και μια φορά το χρόνο τουλάχιστον χαίρονται να βρίσκονται όλοι μαζί, να μοιράζονται τον ίδιο χώρο και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Είναι καλό αυτό για όλους: τους ίδιους τους καλλιτέχνες, το κοινό και τον τόπο».
Στην έκθεση συμμετέχουν: Τάσος Βαμβακάς, Άννα Βρακά, Γιώργης Βραχνός, Γιάννης Γκούζος, Stuart Cox, Madita Dahmen, Emma Dolphin, Peter Eastland, Annette Hilbrecht, Απόστολος Θωμόπουλος, Στάθης Καρυδομάτης, Χαρούλα Κοροπούλη, Αντώνης Κουρουνιώτης, Χρήστος Κυβέλος, Παναγιώτης Κυριακάκης, Εύη Λιακέα, Ηλίας Μακρής, Θάλεια Μιχελάκη, Νίκη Μποτσάκου, Ειρήνη Μπράττη, Dermot Naughton, Νίκος Νίκας, Αγγελική Πολίτη, Αγγελική Πολυχρόνη, Μαρία Πουλάκου, Ιωάννα Ραϊσάκη, Δημήτρης Ραφτέλης, Ιωάννα Σελαβή, Idun Lisbet Storrud, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Μαριάμ Τσακιριάν, Σπυρίδων Φέγγος, Σοφία Φιλέα, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl και Ηλίας Χριστόπουλος.