Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 16:36

Προβολή υποβρύχιας παράστασης χορού

φωτο Carolin Negrin φωτο Carolin Negrin

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εντάσσεται το Drops of Breath, που θα προβληθεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 12.30 μετά το μεσημέρι, στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας...

Στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2015, στο Σούνιο, οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (Γαλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Ελλάδα), σε συμπαραγωγή με τη Λία Χαράκη (Κύπρος), και καλλιτέχνες από δέκα χώρες, παρουσίασαν για πρώτη φορά στον κόσμο μια υποβρύχια χορευτική-εικαστική παράσταση. Δεκατέσσερις χορευτές από τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Κύπρο, με και χωρίς αναπηρία, ανάμεσά τους τρία παιδιά 10-14 ετών, ερμήνευσαν την υποβρύχια χορογραφία Drops of Breath. Η παράσταση αποτυπώθηκε στην κάμερα μετά από 14 μέρες υποβρύχιων λήψεων. Η πρωτότυπη μουσική του Τρύφωνα Κουτσουρέλη καθηλώνει, ενώ η υποβρύχια σκηνογραφία και τα κοστούμια (από τον Γιώργο Γεωργίου) δημιουργούν ένα μοναδικό οπτικό τοπίο.
Η υποβρύχια παράσταση Drops of Breath εντάσσεται στο πολυμορφικό πρότζεκτ The Underwater Heart of the Mediterranean, που υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ε.Ε.

Τετάρτη 20 Ιουλίου, 12:30, Μέγαρο Χορού - Στούντιο
Διάρκεια: 35΄
Είσοδος ελεύθερη

*Ακολουθεί το τρέιλερ

Πολυμέσα