Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016 12:57

Διακοπές στη Ρώμη

Την ταινία του Γουίλιαμ Γουάιλερ «Διακοπές στη Ρώμη» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας την Πέμπτη 21 Ιουλίου...

Μια νεαρή και όμορφη πριγκίπισσα (Όντρεϊ Χέπμπορν) αποφασίζει να σπάσει τη ρουτίνα του πρωτοκόλλου που πρέπει να τηρεί κατά γράμμα. Σε μια επίσημη επίσκεψή της στη Ρώμη, το σκάει και υπό την επήρεια του ηρεμιστικού που της έχουν χορηγήσει προκειμένου να αντέξει το σκληρό πρόγραμμά της, βρίσκεται να κοιμάται σε ένα παγκάκι. Εκεί τη συναντά ο νεαρός ανταποκριτής (Γκρέγκορι Πεκ), που μη αναγνωρίζοντας ποια είναι της παραχωρεί το φτωχικό του δωμάτιο για να ξεκουραστεί. Την επόμενη μέρα κι ενώ όλοι ψάχνουν την πριγκίπισσα, το ζευγάρι περνάει μια υπέροχη μέρα ξενάγησης στην αιώνια πόλη.
Μια από τις ωραιότερες κομεντί που έχουν γυριστεί, η δημιουργία του Γουίλιαμ Γουάιλερ χωρίς να παραδίνεται στο μελό, παγιδεύει με μοναδική χάρη την ομορφιά των πρωταγωνιστών της. Η ταινία συνολικά βραβεύτηκε με τρία Όσκαρ - ένα για τα υπέροχα κοστούμια, ένα για την ερμηνεία της Όντρεϊ Χέπμπορν και ένα για το σενάριο που κρύβει ευχάριστες ανατροπές.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΩΜΗ - Roman Holiday [1953]
Σκηνοθεσία: William Wyler
Παίζουν: Gregory Peck, Audrey Hepburn
Διάρκεια: 118 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Ώρα προβολής: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18)

*Ακολουθεί τρέιλερ

Πολυμέσα