Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 22:02

Βουτιά στον ψηφιακό πολιτισμό

Έργο από την έκθεση Έργο από την έκθεση

Σύγχρονα εικαστικά έργα έντυπης τέχνης, κόμικς, βίντεο και animation περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η έκθεση «Βουτιά στον ψηφιακό πολιτισμό» που φιλοξενεί το Μανιατάκειον Ίδρυμα - Αρχοντικό Ταρσούλη, στην Κορώνη, από 3 έως 15 Αυγούστου...

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Φιλοδοξία της έκθεσης είναι η παρουσίαση νέων έργων, τα οποία σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2014-2015, για την εφαρμογή και εμπέδωση σύγχρονων προσεγγίσεων μορφών Τέχνης, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον Ψηφιακό πολιτισμό. Μέσα από τα έργα αναδεικνύεται η εξοικείωση των 120 καλλιτεχνών-αποφοίτων με τη σύγχρονη καλλιτεχνική και τεχνολογική έρευνα και τα Νέα Μέσα, καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τα έργα, που παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων: του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Κάθε Τμήμα προσέφερε στην έκθεση τη δική του, ιδιαίτερη οπτική και όλα μαζί λειτούργησαν συμπληρωματικά προκειμένου να συμβάλουν στη διεύρυνση της εικαστικής αντίληψης των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Η έκθεση ταξίδεψε, ήδη, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη - Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» της Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα παρουσιάστηκε από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης».

Μανιατάκειον Ίδρυμα - Αρχοντικό Ταρσούλη, Κορώνη

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Αυγούστου, ώρα 20:30
Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη 3 - Δευτέρα 15 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: 20.00 23.00