Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 01:21

Τα ψηλά βουνά

Το έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου, παρουσιάζεται την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας...

"Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Βιβλίο που σίγουρα έχουμε διαβάσει όλοι κάποια στιγμή. Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική. Η ζωντανή του γλώσσα και οι δροσερές εικόνες που δημιουργεί κατά την ανάγνωσή του, ήταν από τους βασικούς λόγους που διαλέξαμε να το ανεβάσουμε. Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν τη φύση, την επιβίωση, το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως την προσφορά.
Η παράσταση έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. Σκοπός μας είναι να νιώσουν οι μικροί μας θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους... Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό" αναφέρει ο σκηνοθέτης του έργου.
Ηθοποιοί: Δ. Κουρούμπαλης, Α. Τρουπάκης, Θ. Δόβρης, Γ. Ποιμενίδης, Κ. Μάρκου, κ.ά.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ. 27210 87902) και στο
viva.gr (10 ευρώ).

*Η παράσταση είναι ενταγμένη στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας.