Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016 10:30

Έκθεση του Νίκου Γιαννέτου

Γνωστός από την ιστορία του στην ανδρική χειροποίητη ένδυση, ο Καλαματιανός Νίκος Γιαννέτος παρουσιάζει στο πατάρι της «Ευμάρειας» μια άλλη δημιουργική πτυχή του, αυτή του ζωγράφου...

Από το Σάββατο 20 Αυγούστου και για δύο εβδομάδες, μοιράζεται με το κοινό έργα ακουαρέλας και κεραμικά τέχνης από την πρόσφατη εικαστική παραγωγή του.

Η ζωγραφική είναι συνυφασμένη με την πορεία του Νίκου Γιαννέτου. Από παιδί δεν έπαψε να την αναζητά, να την εξερευνά, να την εξελίσσει. Παράλληλα με την απαιτητική κι επιδραστική δραστηριοποίησή του στο χώρο του ποιοτικού ενδύματος, δημιουργεί τέχνη. Έργα του έχει παρουσιάσει σε έξι ατομικές εκθέσεις, με πιο πρόσφατη τον «Κόσμο του Έρωτα» στον πολυχώρο Black Duck, στην Αθήνα.

Στο πατάρι της «Ευμάρειας», δεκάδες έργα μικρής κλίμακας περιγράφουν ώριμους συνειρμούς, ευαίσθητες απεικονίσεις, και θεματικές που αγγίζουν αθέατες πλευρές της προσωπικότητας του Νίκου Γιαννέτου. Η γυναίκα πρωταγωνιστεί και ο τρόπος που προσεγγίζεται, σε σκηνές της καθημερινότητας αλλά και μύχιες, είναι τρυφερός, διάφανος, ελεύθερος, όπως επίσης η πινελιά και το ίχνος του ζωγράφου.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 20/8, 8:00 μ.μ.

Διάρκεια: 20/8 -  4/9

Ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. -  11:00 μ.μ.

Ευμάρεια, Ναυαρίνου 33, Λιμάνι Καλαμάτας, τηλ. 27210 86319