Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 10:14

Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε

Την ταινία του Μάριο Μονιτσέλι «Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε» θα προβάλει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο Καφέ Σινέ...

«Με φόντο την σκοταδιστική Ιταλία του 11ου αιώνα, ο Μπρανκαλεόνε Ντα Νόρτσα, ένας άνδρας με ήθος, καλούς τρόπους και τρομερή ρητορική ικανότητα, γόνος μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας, ηγείται μιας ομάδας εξαθλιωμένων ανδρών με στόχο την κατάκτηση του φέουδου Αουροκάστρο. 
Αναμφίβολα πρόκειται για το έπος των σατιρικών ταινιών, για πολλούς ίσως η καλύτερη ταινία του Μονιτσέλι, που πέρα από το χιούμορ, αποτελεί μια σπουδή πάνω στο αληθινό πρόσωπο του μεσαίωνα. 
Την ταινία απογειώνει ο  Βιτόριο Γκάσμαν σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, ενώ ο Τζιαν Μαρία Βολοντέ κάνει την έκπληξη σε κωμικό ρόλο, μιας κι εκείνην την περίοδο ήταν ιδιαιτέρως διάσημος λόγω της συμμετοχής του στα σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, όπου ερμήνευε συνήθως τον ρόλο του κακού. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η φωτογραφία του Κάρλο Ντι Πάλμα που χαρίζει μερικές αξέχαστες σκηνές της ταινίας.
Η ταινία αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία και συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών».

Οι Γενναίοι του Μπρακναλεόνε - L' armata Brancaleone [1966]
Σκηνοθεσία: Mario Monicelli
Παίζουν: Vittorio Gassman, Folco Lulli, Gian Maria Volontè
Διάρκεια: 120 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Ώρα προβολής: 21:30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών