Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 11:12

Μουσικές του κόσμου

photobymanios photobymanios

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

Ο διακεκριμένος φλαουτίστας Δημήτρης Κούντουρας είναι προσκεκλημένος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στο πλαίσιο των «Μουσικών του Κόσμου» που διοργανώνει το Ωδείο σε συνεργασία με τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις» και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Καλλιτεχνικών Σχολών της «Φάρις»...

Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις ανοιχτές σε όλους τους μουσικούς αλλά και τους φίλους της μουσικής, εστιασμένες στη μουσική του Μπαρόκ αλλά και στα βασικά όργανα της εποχής, όπως είναι το φλάουτο με ράμφος και το πλάγιο φλάουτο.

α) Από 14:00 έως 16:00 θα διεξαχθεί σεμινάριο με θέμα «Από την Αναγέννηση στο Μπαρόκ & η Νέα Μουσική», το οποίο επικεντρώνεται στο πέρασμα από την Αναγέννηση στο Μπαρόκ στα 1600.

β) Στις 19:00 θα δοθεί συναυλία με σολίστ τον Δημήτρη Κούντουρα και με τίτλο: «Μονόλογος ΙΙ» (έργα των Guillaume de Machaut, Jakob van Eyck, J.S. Bach, M. Blavet και R. Hirose), 1000 χρόνια ιστορίας της μουσικής με 10 διαφορετικά όργανα της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος και του πλάγιου φλάουτου, σε ένα ρεσιτάλ - παρουσίαση οργάνων και έργων από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 21ο αιώνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό 
Ο Δημήτρης Κούντουρας σπούδασε φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο και ερμηνεία παλαιάς μουσικής στις ανώτατες σχολές της Ουτρέχτης, του Μιλάνου και της Βιέννης και μουσική του Μεσαίωνα στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Τρόσινγκεν. Αποφοίτησε με δύο μεταπτυχιακούς τίτλους ενώ είναι διδάκτορας ιστορικής μουσικολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ασία ως σολίστ και με διάφορα σύνολα και ορχήστρες στη Σάλα Βέντρι του Μιλάνου, στην αίθουσα Πάμπλο Καζάλς του Τόκυο, στο ΜΜΑ και στο ΜΜΘ, στο ελληνικό Φεστιβάλ, στο Φεστιβάλ ΓΣ Μπαχ της Ρίγα, στα αυστριακά φεστιβάλ παλαιάς μουσικής Styriarte, Trigonale και St Ruprecht, στο Konzerthaus της Βιέννης, στο Concertgebouw του Άμστερνταμ, στη αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα Αθηνών, με τη Συμφωνική της Βιέννης, με την ΚΟΑ, την ΚΩΘ, με την Harmony of Nations Baroque Orchestra. 
Διευθύνει το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex SIlentio και τη σειρά συναυλιών "Παλαιά Μουσική στον Άγιο Παύλο". Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρείες Carpe Diem, Talanton, DECCA και MDG. Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Ωδείο Αθηνών και στο Ωδείο Φ. Νάκας