Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 10:53

Η Ελένη Στασινού στο "Βιβλιόπολις"

Το μυθιστόρημα της Ελένης Στασινού «“Βρωμοθήλυκα” της Ιστορίας» παρουσιάζεται την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» της Καλαμάτας, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α...

Για το βιβλίο (εκδόσεις Γκοβόστη) θα μιλήσει ο Θανάσης Παντές, αρθρογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Κατερίνα Δρούλια. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Το βιβλίο 
Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, ο έρωτας μεταξύ μιας Χριστιανής κι ενός Αλβανού-Λαλιώτη θα οδηγήσει σε τραγωδία. Μια καρφίτσα περίτεχνη με έναν διαμαντένιο κύκνο, θα ταξιδέψει μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατόχους της, να αναβιώσουν το πάθος, τον ηρωισμό, την αυτοθυσία των ερωτευμένων πρωταγωνιστών. Ένα ταξίδι στον χρόνο και στον χώρο: Κεντρική Πελοπόννησος, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Πειραιάς, Αθήνα. Σε εποχές αγώνων, προδοσιών, ηρωισμών. Με ανθρώπους που παλεύουν την άγνοια και τη φτώχεια, με ανθρώπους που βρίσκονται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ιδέες του Διαφωτισμού, και την εντόπια οπισθοδρόμηση. Και μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό κλίμα οι γυναίκες. «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» που δεν χειραγωγήθηκαν από οικογενειακά, πολιτισμικά ή κοινωνικά καθεστώτα. Γυναίκες που με τη στάση τους πήγαν τη γυναικεία φύση, τον έρωτα, την προσφορά, την ίδια την κοινωνία, λίγο πιο πάνω. Εκεί όπου μόνο μια γυναίκα μπορεί να αναγάγει σε ιδέα, την πεζή πραγματικότητα.
Δύο αιώνες. Πέντε μάχες. Πέντε δυνατότητες. Πέντε Έρωτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσικές του κόσμου Βράδυ για τσέλο και πιάνο »