Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016 11:17

Ο πλούτος του "μεσσηνιακού καλαθιού"

Εκδήλωση για τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων διοργανώνει το παντοπωλείο παραδοσιακών προϊόντων «Ευμάρεια», Ναυαρίνου 33, στο Λιμάνι της Καλαμάτας, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα. Τίτλος: «Ο πλούτος του μεσσηνιακού καλαθιού: Υγεία, Αντιγήρανση, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα»...

Για την ανάδειξη της τοπικής αγροδιατροφικής αλυσίδας και την άρρηκτη σχέση της με τη μακροζωία, την απασχόληση, την εστίαση και τον τουρισμό, θα μιλήσουν:
- Θεοδώρα Γ. Καλογεράκου, σύμβουλος Θρέψης, Αντιγήρανσης και Ευεξίας MSc: «Η διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων»
- Παύλος Γκραίκης, πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: «Η συμβολή των τοπικών προϊόντων στη δημιουργία της Μεσσηνιακής Υπεραξίας» 
- Λεωνίδας Κυριακόπουλος, τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης / Σεφ: «Η χρήση των τοπικών προϊόντων στην παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα»

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής. «Η αγροτική παραγωγή και γεωργία συμβάλλουν στη διατροφική επάρκεια, στην περιφερειακή οικονομία και στην κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και διατηρώντας τον κοινωνικό ιστό. Από την πρωτογενή παραγωγή ως την τυποποίηση και τη διάθεση, από τις διατροφικές και ποιοτικές αρετές των τοπικών προϊόντων ως την αξιοποίησή τους στην εστίαση, στον τουρισμό, στην επιχειρηματικότητα, τα ιδιαίτερα παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχής μας αποτελούν το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων «Οινοπαντοπωλείο», «Στο κύμα» και «ΑΚ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Από την Κορσική στην Πύλο Μικρές Αφροδίτες »