Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 10:31

Η Αγγελική Σιδηρά στην Πειραματική Σκηνή

Τη νέα ποιητική συλλογή της Αγγελικής Σιδηρά «Silver Alert» παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κέδρος»...

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής, Ευριπίδου 2.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Μαρία Τσαγκαράκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και η Ζέτα Κουντούρη, συγγραφέας. Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα της Αγγελικής Σιδηρά από τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

Είσοδος ελεύθερη

Βιογραφικό

Η Αγγελική Σιδηρά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938, όπου μεγάλωσε και ζει. Το 1963 παντρεύτηκε τον Γιώργο Παπακώστα και απόκτησαν τρεις γιους. Έχει εργαστεί στην Εθνική Τράπεζα και στο Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, αγγλικά και τουρκικά. Επίσης έχουν συμπεριληφθεί σε γνωστές ανθολογίες και δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και ιδρυτικό μέλος του Κύκλου Ποιητών. Κριτικές για το έργο της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά. Ποίησή της έχει συχνά παρουσιαστεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην επαρχία. Τον Απρίλιο του 2010 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, πολιτιστική πρωτεύουσα του 2010 και τον Σεπτέμβριο του 2015 στο Τολέδο, στο Φεστιβάλ Ποίησης Voix Vives.

Έχει δημοσιεύσει έντεκα ποιητικές συλλογές. Έχει μεταφράσει ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Έμιλυ Ντίκινσον (Ερμείας 1996) και έχει συμμετάσχει στην έκδοση της μαρτυρίας «Αίσθηση γυναίκας» με άλλες πέντε συγγραφείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μικρές Αφροδίτες Δεσμά αίματος »